• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Köyleri temiz kalsın diye seferber oldular

Köyleri temiz kalsın diye seferber oldular
Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesine bağlı Yeniceli köyünde vatandaşlar, köyü temiz tutabilmeleri için her gün sokaklarda ve evlerinin önündeki çöpleri...

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesine bağlı Yeniceli köyünde vatandaşlar, köyü temiz tutabilmeleri için her gün sokaklarda ve evlerinin önündeki çöpleri topluyor.

Yeniceli köyünde sokaklardan ve evlerden biriktirdikleri çöpleri traktör yardımı ile köy çıkışında belirledikleri bir alana döküyorlar. Doğayı, yeşili korumayı ve bunu da gelecek nesillere bırakmayı hedefleyen köylüler, yaptıkları davranışlarıyla örnek oluyor. Köyün nüfusu yaz aylarında 500 kişiye kadar ulaşırken kış aylarında ise bu sayı 200'lere kadar düşüyor.

Kırıkkale'nin 185 köyü ve Sulakyurt ilçesinin de 26 köyü olduğunu belirten Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural, "Şuan içinde bulunduğumuz köy bunların içerisinde çok farklı bir yere sahip. Çünkü ilçemizin, köyümüzün sakinleri ve bizler burayı tertemiz ve pırıl pırıl bir hale getirdik. Vatandaşlarımızın da yardımı ile kilit parke girmemiş sokak bırakmadık. Yine haftanın pazartesi günlerinde, belirli günlerinde belirtilen saatte çöplerimizi sokağımıza bırakıyor ve bir traktör yardımı ile onları buradan çöplüğümüze taşıyoruz. Vatandaşlarımız son derece duyarlı. Çiçeklerini, bahçelerini son derece temiz bir şekilde yetiştirip bakıyorlar. Gerçekten çok duyarlılar. Bu vesile ile sadece ilçemize ve Kırıkkale'de değil aslında tüm Türkiye'ye örnek bir köy" dedi.

Köy halkı, birlik ve beraberlik içinde temizlik yaptığını belirten Müslüm Gültepe, "Köyümüzün tem Temizliğin yanı sıra bir de doğayı koruma olayı. Köyümüzün ağaçlandırılması, bakımı doğayı gelecek nesillere bırakmayı çalışıyoruz" dedi.

Köy sakini Hamdi Demir ise, "Şimdi köyümüzün temizliği için böyle birlik olaraktan köyümüzü temiz tutmak için bu çöpleri toplarız devamlı. Temiz bir çevre geleceklerimize bırakmak için böyle toplarız. Haftada bir gün bu çöpleri köyün traktörüyle köyün dışında bir yere nakledilir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim