• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Köyden Hasta Alan Ambulansa Saldırdılar

Köyden Hasta Alan Ambulansa Saldırdılar
Karabük merkeze bağlı Cumayanı köyünden hasta taşıyan ambulansa, seyir halindeyken hasta yakınları tarafından saldırıldı.

Karabük merkeze bağlı Cumayanı köyünden hasta taşıyan ambulansa, seyir halindeyken hasta yakınları tarafından saldırıldı.

Dün gerçekleşen olayda ihbar üzerine Cumayanı köyüne giden 112 acil servisi, hastayı ambulansa alıp hareket etti. Ancak kısa bir süre sonra hastanın kalbi durdu. Sağlık ekipleri ambulansı durdurarak kalbi duran hastaya müdahalede bulunmak istediği sırada, hasta yakınları ambulansa saldırdı. Hastaya seyir halindeyken güçlükle müdahale edebilen sağlık ekipleri bu defa da Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde yeniden saldırıya maruz kaldı.

Yaşanan bu olayın ardından kınama açıklaması yapan Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını yineledi ve ilgili kişiler hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını söyledi.

Bu tarz saldırıların sık sık meydana geldiğini ve bir an önce son bulmasını istediklerini kaydeden Sarı, "11.01.2016 tarihinde ilimiz Cumayanı köyüne vakaya çağrılan 112 Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) ekibimizin aldığı hasta, seyir halindeyken arrest olmuş ve hastaya daha etkin müdahale yapılabilmesi için ambulansımız duraklamıştır. Bu duraklama esnasında hasta yakınları olduğu tahmin edilen bir grup tarafından ambulans yumruklanmış ve tekmelenmiştir. Bunun üzerine ambulansımız hareket etmiş ve ekibimiz müdahaleyi seyir halindeyken güçlükle yapmak zorunda kalmıştır. Aynı saldırı ambulansımızın KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine girişi sırasında da devam etmiştir. Yaşanan bu arbedeye sebep olan ve hastaya müdahaleyi zorlaştıran kişileri şiddetle kınıyoruz. İlgili kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ve her türlü şiddete sıfır tolerans göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz. Yaşanan olaylar esnasında mağdur olan tüm 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibine ve KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ayrıca yapılan müdahaleler sonucu tekrar yaşama tutunan ve yoğun bakıma alınan hastamıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim