• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinlediler

Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinlediler
Vali Yusuf Odabaş, Halk Eğitimi Merkezi salonunda İlimiz merkeze bağlı köy muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi.

Vali Yusuf Odabaş, Halk Eğitimi Merkezi salonunda İlimiz merkeze bağlı köy muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi.

Milletvekili Doç.Dr. Şahap Kavcığolu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Özel İdare Genel Sekreter V. Abdulhamit Karaca ve İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi'nin de katıldığı istişare toplantısında muhtarlar sorun ve taleplerini dile getirdiler.

Toplantıda bir konuşma Vali Yusuf Odabaş; "Sizlerle birlikte olmayı özellikle Pazartesi günü istedik ve bugün burada sizinle birlikteyiz. Çünkü bütün köy muhtarlarımız her pazartesi günü zaten ilimize geliyorlar. Beraber olalım, istişare yapalım diye düşündük, sağ olsun Milletvekilimizde çok yoğun Meclis çalışmaları olmasına rağmen aramıza katıldılar. Biliyorsunuz yeni hükümet kuruldu geçici bütçe kabul edildi, asil bütçe görüşmeleri başlayacak ama hükümetin programında birçok konu var. Taahhüt edilen konular teker, teker yerine getiriliyor, oradaki bilgileri de bize aktarması adına Sayın Milletvekilimizin de aramızda olması bize büyük heyecan ve gurur veriyor.

Değerli muhtarlar tabi ki seçilmişlerin bizim yanımızda yerimizde önemi var, çünkü ülkemiz demokratik bir ülke en iyi seçilmemiş krallık vb yönetimlerden en kötü demokratik yönetimleri daha iyidir. Bunu söylerken krallık vb yönetim şekillerinde yönetimi şekillerinde yönetimi değiştirmek halk tarafından öncü olmamaktadır. Demokratik ülkelerde halkın istemediği yönetim ve yönetici varsa seçim dönemi geldiğinde, o kişilerin değiştirilmesi mümkün olabilmektedir. Zaten demokrasinin en büyük ehemmiyeti ve güzelliği de bundandır. Yani halk istemediğini değiştire bilmeli bu özellik demokrasinin temel temasıdır. Dolayısıyla demokratik yöntemler ve demokratik sistemler her zaman krallık vb diğer yöntemlerden secim sisteminden ve yönetim tarzından da daha iyidir.

Sizlerde köylerinizden seçilip buraya gelen arkadaşlarımızsınız. Biz yönetimde sizlerin arzularını dileklerini ve isteklerinizi Meclis başkanız ve üyelerimizle değerlendirerek şekillendiriyoruz ve birlikte Özel İdaremizin yatırım programını yapıyoruz, ödeneklerimiz imkânı doğrultusunda sizin taleplerinizi yılı içerisinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Önemli olan sizin taleplerinize daha çabuk, daha uygun bir şekilde, size doğru getirilmesini sağlamak. bizlerde hep halkımızın hizmetine adanmış hizmet yapmak üzere görevlendirilmiş kişileriz. Dolayısıyla ne kadar daha çok hizmet suna bilirsek ne kadar daha çok taleplerinizi karşılayabilirsek biz o kadar mutlu olur, görevimiz yapmış oluruz.

Onun için zaman zaman muhtar arkadaşlarımızı topluyoruz, görüşlerini dileklerini alıyoruz. O doğrultuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hepinizin de bildiği gibi Özel İdareler Köy Hizmetleri Müdürlüğüyle birleşerek bu hale geldi. Yapısında bir takım sıkıntılar var, küçük il ve küçük nüfus olması nedeniyle İller Bankasından gelen ödeneklerin yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama hükümetin bir takım imkanları doğrultusunda size daha fazla hizmet getirebilme içerisinde olduk. İlçelerde ve İl merkezinde Köylere Hizmet Götürme Birlikleri kuruldu, o Birlikler aracılığıyla Bakanlıktan gelen ödenekleri de sizin talepleriniz doğrultusunda yatırımlar yapmaktayız. Toplantıya katılımlarınızdan dolayı, hepinize iyi günler ve başarılar diliyorum." diye konuştu.

Toplantının son bölümünde köy muhtarları sıra ile söz alarak köylerinin sorun ve taleplerini dile getirdiler.

Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinlediler

Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinlediler

Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinlediler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim