• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

KOTODER Başkanı Salih Şahin’den “KARSDAŞ” kampanyası

KOTODER Başkanı Salih Şahin’den “KARSDAŞ” kampanyası
Kars Oyunları, Türküleri ve Ozanları Derneği (KOTODER) Başkanı Salih Şahin başta Kars olmak üzere Ardahan ve Iğdır'da etnik ayrımcılığın bölgeyi...

Kars Oyunları, Türküleri ve Ozanları Derneği (KOTODER) Başkanı Salih Şahin başta Kars olmak üzere Ardahan ve Iğdır'da etnik ayrımcılığın bölgeyi geriye götürdüğünü belirterek, birleştiriciliği ve kalkınmayı sağlamak için "KARSDAŞ" kampanyası başlattı.

Başkan Salih Şahin, Kars'ta her geçen yıl nüfusun azaldığını ifade ederek, "Bu yörede kalkınamamanın huzursuzluğun, siyasi tutarsızlığın en büyük nedeni etnik ayrımcılıktır. Atamalarda, kültürel etkinliklerde, sosyal yaşamda, siyasetçi belirlemede, parti ve seçimlerde ve ticarette bu olumsuzluk giderek artıyor. Bu durum kavgalara, sürtüşmelere, çekememezliğe, göçe neden olmaktadır. Bunun önüne geçmek için Erzurum'da "DADAŞ" dedikleri gibi biz de "KARSDAŞ" diye birbirimizi ve Kars'ı sevmeliyiz" dedi.

KARSDAŞ'a neden gerek duyulduğuna da dikkat çeken KOTODER Başkanı Salih Şahin,"Erzurum'da "DADAŞ" diye güzel bir örnek var. Asıl anlamı "Kardaş" olan bu kelime ile ayrımcılığı kaldırıp birbirlerini seviyor, koruyorlar. Bizde ise savaş döneminde KGB ajanları aramıza Kürt, Terekeme, Yerli, Azeri ve Alevi ayırımını yaptırarak halkı birbirine düşürdü, kolay yönetti. Bu hastalık zamanımızda artarak ilerliyor. Siyasi partiler, Kars için Ankara'da etnik yapısına göre aday koyup seçimi almayı amaçlıyor ve halkı parçalıyor. Seçimi kazanan kişi de zümreciliği derinleştiriyor, seçmenine yaranıyor. Bu vesile ile eski yıllarda Türkiye'de ilk 8. sırada yer alan Kars, her yıl küçülerek son sıralara düştü. Acilen bu ayrımı kaldırmalıyız" diye konuştu.

KARSDAŞ'ın anlamının da birleştirici olduğunu hatırlatan Şahin, "Kardaş anlamı güzel bir anlamdır. Bizde Kars kardeşliği anlamında "KARSDAŞ" demeliyiz. Gönül arzu eder ki, siyasetçilerimiz, hemşerilerimiz Yerli, Terekeme, Kürt, Azeri ve Alevi'yim değil "KARSDAŞ'ım desin. Anamız Kars, biz de KARSDAŞ olalım. Seçilen kişiler de Kars'a hizmet eder" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim