• BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Köstence Türk okulu öğrencisi Amerikan sınavından tam puan aldı.

Köstence Türk okulu öğrencisi Amerikan sınavından tam puan aldı.
Köstence Türk okulu öğrencisi Amerikan merkezli dünya çapında yapılan sınavda tam puan aldı.

Köstence Türk okulu öğrencisi Amerikan merkezli dünya çapında yapılan sınavda tam puan aldı. Kimya mühendisi olmayı hedefleyen öğrenci bu sonuçla ülkenin gururu oldu.

Köstence Uluslararası Bilgisayar Lisesi (ICHC) öğrencisi Roxana Vatamanu, Amerikalı lise öğrencilerinin üniversiteye adın atmak için girdikleri SAT sınavından matematik alanında tüm soruları doğru cevaplayarak 800 tam puan aldı. Bu başarıyla Romanya'nın gururu olan Roxana, dünya genelinde sınava giren yaklaşık bir buçuk milyon kişi içinde yüzde 1'lik dilime yerleşmeyi başardı.

Romanya basınının büyük ilgi gösterdiği başarıdan dolayı birçok televizyon kanalı Roxana ve okul öğretmenleri ile röportaj yaptı. Sınavda tam puan almasını matematik ve kimya olimpiyatlarına çalışmasına ve okul öğretmenlerinin yardımına bağlayan Roxana "Sınav o kadar zor değildi. Bana göre sorular kolaydı diyebilirim. Ancak soruları zamanında yetiştirmek biraz beni zorladı, o kadar. Üniversiteyi yurtdışında İngiltere veya Amerika'da okumayı düşünüyorum. Kimya mühendisliği alanında uzmanlaşmak istiyorum." dedi.

Matematik öğretmeni Mihai Bogdan ise derslerde çok başarılı olduğunu söylediği öğrencisinin dersleri pek dinlemediğinden bahsetti. Nedenini ise "Roxana her zaman konu olarak sınıf müfredatından önde olduğu için dersi dinlemiyor. Tahtadakileri yazmıyor. Konuları kendi kendine evinde önceden bitiriyor. Bazen müfredatın dışından sorular getirip bana soruyor." dedi.

Olimpiyatlara için beraber çalıştığı matematik öğretmeni Serdal Aslantaş bu başarının aslında beklendiğini söyledi. Aslantaş, "Okulumuz öğrencisi Roxana ile gurur duyuyoruz. Roxana'ya haftada 2 saat olimpiyat konularının olduğu daha geniş içerikli ekstra kurslar verdik. Bu başarı aslında beklediğimiz bir başarıydı." dedi.

ICHC 11.sınıf öğrencisi olan Roxana Vătămanu, aynı zamanda Romanya'yı bilim olimpiyatlarında da başarıyla temsil ediyor. Roxana bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok madalya ve ödül kazandı. Bunların en önemlisi 9. sınıfta NASA'dan Hellios isimli projesi ile kazandığı altın madalya.

Romanya'da 5 vilayette 10 okulla eğitim faaliyetlerini sürdüren Türk okulları 21 yılda ülkeye uluslararası yarışmalarda 581 madalya kazandırdı.

Köstence Türk okulu öğrencisi Amerikan sınavından tam puan aldı.

Köstence Türk okulu öğrencisi Amerikan sınavından tam puan aldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim