• BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Kosta Rika çeyrek final biletini kaptı!

Kosta Rika çeyrek final biletini kaptı!
Ölüm grubu'nun 'ölüm meleği' olarak adlandırılan ve sürpriz bir şekilde gruptan lider çıkan Kosta Rika,ikinci turda Yunanistan'ı normal süresi 1-1 biten maçta,penaltı atışları sonucu 5-3 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Dünya Kupası 2. Tur mücadelesinde Kosta Rika'nın son dakikaya 1-0 önde girdiği maçta Papastathopoulos, 90. dakikada attığı gol ile maçı uzatmalara götürdü. İki uzatma devresinde de eşitliğin bozulmadığı maçta çeyrek finalisti penaltı atışları belirledi. 

Seri penaltı atışlarının ardından Kosta Rika, Yunanistan'ı penaltılarda 5-3 mağlup etti ve çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu.

Penaltı atışlarında Kosta Rikalı oyuncular tüm vuruşları gole çevirirken, Yunanistan'da Gekas penaltıyı gole çeviremedi ve takımını elenmesine neden oldu. 

Bu skorun ardından Kosta Rika, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda çeyrek finale adını yazdırdı.

Kosta Rika, ölüm grubu olarak adlandırılan İtalya, Uruguay ve İngiltere'nin bulunduğu D grubundan 7 puan puan toplayarak lider olarak adını bir üst tura yazdırdı ve büyük bir başarıya imza attı.

Yunanistan ise C grubunda yer aldığı turnuvada Kolombiya, Fildişi Sahili ve Japonya'nın bulunduğu grupta 4 puan toplayıp 2. olarak adını bir üst tura yazdırdı.

İlk devre iki takım da karşılıklı ataklarla golü ararken, devre golsüz eşitlikle sona erdi. İlk devre Kosta Rika'da Joel Campbell etkili oyunu ile takımının rakip kalede geliştirdiği hücumlarda öne çıkan isim oldu.

İkinci devre Kosta Rika etkili başladı ve 52. dakikada golü buldu. Kosta Rika, Bryan Ruiz'in golüyle Yunanistan karşısında 1-0 öne geçti. Joel Campbell'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Cristian Bolanos, yerden pasını ceza yayının içinde bulunan arkadaşı Bryan Ruiz'e çıkardı. Bryan Ruiz'in sol ayağıyla yerden bekletmeden yaptığı güzel vuruşta kaleci Karnezis'in bakışları arasında topu filelere gönderdi.

Kosta Rika'da Oscar Duarte 66. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından takımını 10 kişi bıraktı.

Golün ardından Yunanistan tüm riskleri alarak rakip kalede gol aradı. Tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Yunanistan, kalesinde de hızlı gelişen Kosta Rika hücumlarında tehlike yaşadı.

Son 24 dakika 10 kişi oynayan Kosta Rika'nın çeyrek final biletini geciktiren isim Papastathopoulos oldu. 90. dakikada orta alanda ceza sahası içine doldurulan topta Sokratis Papastathopoulos ceza sahası yayı içinde kafayla topu Theofanis Gekas'a indirdi. Gekas'ın sağ çaprazdan dönerek vuruşunda kaleci Navas sağına giden topu çeldi ancak dönen topu Papastathopoulos sağ ayağıyla gelişine vurdu ve topu ağlara gönderiyor.

Bu golün ardından mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi ve uzatma devrelerine geçildi.

İlk uzatma bölümünde Yunanistan, 1 kişi eksik oynayan rakibi karşısında oyunun tek hakimi oldu. Kosta Rika kalesini ablukaya alan Mavi-Beyazlı ekip bu devrede rakip kaleci Navas'ı geçemedi ve son 15 dakikalık uzatma devresine geçildi.

İkinci uzatma devresinde de etkili bir oyun ortaya koyan Yunanistan, çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. 113. dakikada Kosta Rika kalesine 5'e 2 gelen Mavi-Beyazlılar, kaleci Navas'ı yine aşamadı.

Beşiktaş'ın transfer listesinde adı geçen Mitroglou, ikinci uzatma devresinin son saniyesinde kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü bulamadı ve mücadelenin uzatma devresi de 1-1 eşitlikle sona erdi.

Seri penaltı atışları sonucunda Kosta Rika, rakibini 5-3 mağlup ederek çeyrek finalde kupanın favorilerinden Hollanda ile eşleşti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim