• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Köşk Anadolu Lisesi Öğrencileri Almancayı Sevdi

Köşk Anadolu Lisesi Öğrencileri Almancayı Sevdi
Aydın'ın Köşk ilçesinde bulunan Köşk Anadolu Lisesi'nde alışılmışın dışında bir metotla ders işleyen öğretmen, öğrencilere Almancayı sevdirdi.

Aydın'ın Köşk ilçesinde bulunan Köşk Anadolu Lisesi'nde alışılmışın dışında bir metotla ders işleyen öğretmen, öğrencilere Almancayı sevdirdi.

2015-2016 eğitim öğretim döneminin başından itibaren Köşk Anadolu Lisesi'nde ders veren Almanca Öğretmeni ve Yeminli Tercüman Gönül Şahin Mezkit, alışılmışın dışında ders işleme metotlarıyla hem Almanca öğretiyor hem de Almancayı sevdiriyor. Okul idaresinin de bu durumdan memnun olduğunu ve desteklediklerini bildiren Almanca Öğretmeni Gönül Şahin Mezkit, birçoğunun Almanca öğretmeni olmayı hedeflediklerini duymaktan memnun olduğunu, ayrıca öğrencileri için Almanca projeler düşündüğünü en kısa sürede bunu hayata geçirmeyi planladıkları belirtti. Yıllardır Aydın'da birçok öğrenciye Almanya'nın yollarını açtıklarını kaydeden Mezkit, "Uzun yıllardan beri Almanca Öğretmenliği yapıyorum. Uyguladığım metot ve teknikler okuma, konuşma, dinleme ve yazma alışkanlıklarını kazanmaya yönelik. Bu metotlar öğrencilerde Almancaya karşı ilgi uyandırıyor. Bir devlet okulunda da istedikten sonra başarılabilecektir. Ben bu amaçla buradayım" dedi.

Köşk Anadolu Lisesi 11-C Dil Sınıfı öğrencilerinden Süleyman Eröz de, "Almanca diline karşı ilgim vardı , Frau Mezkit sayesinde Almancaya olan sevgim arttı.Artık konuşmak için çaba sarf ettiğimi fark ettim. Almancaya çok uzaktık, öğretmenimiz gelir gelmez sınıfımızın havası değişti, önce sınıfımızı boyattı, sonra çalışmalar yaparak sınıf duvarlarımızı daha eğlenceli hale getirdik. Derslerde çok zevkli geçiyor, artık Almancayı da konuşabileceğimize inanıyoruz. Ayrıca Gönül hocamız dil, kitap ve insan sevgisi dolu bizde arkasından giden öğrencileriyiz" dedi.

Okul Müdürü Fatih Keyik ise, "Almanca öğretmenimiz Gönül Hoca geldikten sonra okulda öğrencilerin yabancı dile ilgileri arttı. Hocamız yabancı dil öğretmenlik vizyonunu en iyi şekilde yansıtıyor. Öğrencileri ile sadece Almanca derslerinde değil, gerek onlarla sohbet ederek, gerekse bahçede oynayarak da zaman geçiriyor. Bundan tüm öğrenciler çok memnun" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim