• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

KOSGEB İle Madeni Sanatkarlar Odası Arasında Protokol İmzalandı

KOSGEB İle Madeni Sanatkarlar Odası Arasında Protokol İmzalandı
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Madeni Sanatkarlar...

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Madeni Sanatkarlar Odası arasında eğitim protokolü imzalandı.

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı M. Emin Birliktir ile eğitim protokolünü imzalayan KOSGEB İl Müdürü Mustafa Çanakçı, eğitim seminerleri sonrası devlet teşviki alan yüzlerce kişinin iş sahibi olduğunu vurguladı. KOSGEB'in Türkiye genelinde istihdamı artırıcı projeler yürüttüğünü ifade eden Çanakçı, 70 saatlik eğitim seminerinin 20 saatinin ise proje hazırlama üzerine verileceğini ifade etti.

Protokol çerçevesinde 30 esnafın eğitim seminerine katılacağını söyleyen Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı M. Emin Birliktir ise, "Eğitim alan esnafımız 3 kişi çalışsa 90 kişi demektir. Bu tür projelerin artmasıyla istihdama büyük katkı sunulacaktır. TKDK, Zafer Kalkınma Ajansı, ABİGEM gibi kuruluşlar firmalarımıza ciddi katkı sunmaktadır. Hazırlanan projelere belli oranda hibeler şeklinde destekler verildi. Bu sayede yüzlerce firmamız işlerini büyütürken, bir çok esnafımız ise yeni dükkan açmışlardır. İnşallah bu çalışmalar artarak devam edecektir" dedi.

KOSGEB ve Madeni Sanatkarlar Odası arasında gerçekleştirilecek işbirliğinin yeni iş yeri açacak esnaf için çok önemli olduğunu vurgulayan Birliktir, "Erkekler için yüzde 60, bayanlar, engelliler ve şehit yakınları için yüzde 90 oranında hibe imkanları var. Projemizin yeni iş yeri açacak esnafımız tarafından yararlanılmasını ümit ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından KOSGEB İl Müdürü Çanakçı ile Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Birliktir protokolü imzaladı.

KOSGEB İle Madeni Sanatkarlar Odası Arasında Protokol İmzalandı

KOSGEB İle Madeni Sanatkarlar Odası Arasında Protokol İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim