• BIST 9456.61
  • Altın 2496.131
  • Dolar 32.5945
  • Euro 34.78
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

KOSGEB Destekleriyle Genç Girişimciler Kendi İşlerini Kuracak

KOSGEB Destekleriyle Genç Girişimciler Kendi İşlerini Kuracak
KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, girişimcilik kursuna katılarak sertifikalarını alan gençlerin hibe kredilerden yararlanarak kendi işletmelerini...

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, girişimcilik kursuna katılarak sertifikalarını alan gençlerin hibe kredilerden yararlanarak kendi işletmelerini kurabileceklerini söyledi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nda devam eden kursa katılan KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, girişimcilere slayt eşliğinde izleyecekleri yollar, proje hazırlama, proje hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler ve alınacak hibeler, kredi türleri, işletmelerin hangi tür faaliyetlerine hibe verileceği gibi konular hakkında bilgi verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB işbirliği ile girişimcilik kurslarının devam ettiğini belirten Işık,"Uygulanabilir bir iş fikri olan ve bunu hayata geçirmek isteyen girişimci adaylarının Girişimcilik Eğitimlerine katılarak kursu başarılı bir şekilde tamamlamaları halinde aldıkları sertifika sayesinde kendi işlerinin patronu olma yolunda ilk adımı atmış olacaklar. KOSGEB olarak girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. İlimizde küçük işletme sayılarının artırılması hem istihdama hem ekonomimize önemli katkısı olacaktır" dedi.

KOSGEB desteklerden faydalanmak isteyen girişimcilerin daha önce geri ödemesiz destek olarak 30 bin ve geri ödemeli destek olarak 70 bin TL'den yararlandığını hatırlatan Işık, "Yapılan yeni bir değişiklikle girişimci desteği üst limiti tüm girişimci adayları için, geri ödemesiz destek olarak 50 bin TL ve geri ödemeli destek olarak 100 bin TL" olarak yükseltildi. Bu uygulama ise Ocak ayı itibariyle hayata geçirildi" diye konuştu.

Kursiyerlerde kuracakları işletmeler hakkında KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık'a sorular sorarak hibe destekleri hakkında bilgi aldı.

KOSGEB Destekleriyle Genç Girişimciler Kendi İşlerini Kuracak

KOSGEB Destekleriyle Genç Girişimciler Kendi İşlerini Kuracak

KOSGEB Destekleriyle Genç Girişimciler Kendi İşlerini Kuracak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim