• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Kosb İtfaiye Filosuna 3 Milyon TL’lik Yatırım Yaptı

Kosb İtfaiye Filosuna 3 Milyon TL’lik Yatırım Yaptı
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB), itfaiye filosuna aldığı 3 milyon TL'lik araçları düzenlenen tören ile filosuna kattı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB), itfaiye filosuna aldığı 3 milyon TL'lik araçları düzenlenen tören ile filosuna kattı. KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Güçlü bir organize sanayi bölgesine güçlü bir itfaiye müdürlüğü kurduk" dedi.

KOSB tarafından alınan ve teknolojinin son yenilikleriyle donatılmış 4 adet itfaiye aracı, 1 adet ilk müdahale ve kurtarma aracı, 1 adet kar küreme aracı ve araç üzerine yerleştirilmiş ilaçlama makinesini itfaiye filosuna kattı.

Düzenlenen törende konuşan KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Kayseri Organize Sanayi Bölgemizin yeni itfaiye araçları, çevre temizleme aracı ve kar küreme araçları var. Bölgemiz de bin 200 tane fabrikamızın olduğu, 22 milyon metrekarelik alanı ile Türkiye'nin önemli 3 OSB'sinden bir tanesidir. Bölgemizin en önemli sorunlarından bir tanesi de itfaiye teşkilatımızın güçlendirilmesiydi. Bu anlamda yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte bölgemizde çıkan yangınlara meydan vermemek adına daha güçlü ve atak bir itfaiye bölge müdürlüğünü kurduk. Daha önceleri 58 bin tonluk su taşıma kapasitesi olan bir araç filomuz vardı. Şuanda 4 aracımızın 55 tonluk su taşıma ve köpük kapasitesi bulunmaktadır. Eski araçlarımız 35 metreye su püskürtürken, bugün bu araçlar 75-80 metreye su püskürtecektir. Biz bu teşkilatı güçlendirdik. Bugün teşkilatımızın başında ciddi manada ehliyetli bir müdür bulunmaktadır. Tüm personellerimiz de itfaiye eğitim sertifikalarını aldılar" dedi.

Nursaçan, "Teşkilatımızın çok güçlü olduğunu biliyoruz ama Allah hiçbir zaman ihtiyaç vermesin duası içerisindeyiz. Sonuçta önemli olan milli servettir. Bu milli servet kolay olarak kazanılmıyor. Bunun hesabı vardır. O yüzden yangın çıkmadan tedbir almamız gerekir. Güçlü bir organize sanayi bölgesinin de güçlü bir itfaiye müdürlüğünün olması gerekiyordu. Bu anlamda yönetim ve denetimde ki arkadaşlarımızın da sanayicilerimizden beklentileri var. İtfaiye müdürlüğümüz zaman zaman tüm sanayicilerimizi ziyaret edecek ve bunu sonucunda da iş yerlerinde ki tedbirleri de artıracağız. Bazen iş yerlerinde renk körlüğü olabiliyor ama bunu bizim itfaiyecilerimiz uyarılarda bulunacaklar. Fabrikalarda bulunan yangın tüplerinin dolu yada boş söndürme kapasiteleri açısından kontrol edecekler. Ben buradan yönetim ve denetim kurulunda ki arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Özverili bir biçimde itfaiye teşkilatımızın kurulmasında ve bu makinelerin alınmasında fikir yürüttüler" ifadelerini kullandı.

Alınan araçlara KDV ödemediklerini kaydeden Nursaçan, "Kayseri ekonomisinin ileriye gitmesi gerekiyor. Türkiye ekonomisinin ileri gitmesi gerekiyor. Onun için bir tane bile fabrikamızın zarar görmemesi için uğraşmamız lazım. Kazanmak çok zordur ama kaybetmek çok kolaydır. Bu yatırım önemli olan bir diğer yanı ise, bu araçlar için ilk defa teşvik kullandık. Bu araçların hiçbirine KDV ödenmedi. Yaklaşık 3 milyon TL'lik bir yatırım oldu. 2 tane kar küreme aracı da ilave girdi" şeklinde konuştu.

Başkan Nursaçan, "Olası bir yangında eski binamızdan yangın yerine 7 dakikada ulaşıyor. Bu dünya standardına uymuyor ama yeni yaptığımız binada 5 dakika 35 saniyede dünya standardına uygun bir şekilde ulaşıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından dua edildi ve kurban kesilerek alınan araçlar filoya dahil edildi.

Kosb İtfaiye Filosuna 3 Milyon TL’lik Yatırım Yaptı

Kosb İtfaiye Filosuna 3 Milyon TL’lik Yatırım Yaptı

Kosb İtfaiye Filosuna 3 Milyon TL’lik Yatırım Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim