• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Korona virüs enfeksiyonunda ilk belirti; koku ve tat kaybı olabilir

Korona virüs enfeksiyonunda ilk belirti; koku ve tat kaybı olabilir
Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Hisar Hospital İntercontinental Kulak Burun Boğaz Bölümü Öğretim Üyesi Doç.D

Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Hisar Hospital İntercontinental Kulak Burun Boğaz Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım, korana virüs enfeksiyonun ilk belirtinin koku ve tat kaybı olabildiğini belirtti.

Koronavirüs enfeksiyonu yaşlılarda ve gençlerde farklı belirtiler gösterebildiğini dile getiren Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım, "Sık görülen belirtileri arasında; öksürük, ateş, boğaz ağrısı, kuru öksürük,halsizlik ve yorgunluk var. Ama sıklıkla orta yaş grubunda ve gençlerde aniden ortaya çıkan koku ve tat kaybı da asemptomatik olarak koronavirüs enfeksiyonu geçiren kişilerdeki semptomlardandır ve korona virus ile ilişkili olabilir. Üst solunum yolundan alınan virüsler burun ve boğaz mukozasında kolonize olarak çoğalıp vücut tarafından yok edilebilir veya buradan solunum yoluyla akciğerlere inerek burada zatürre gibi enfeksiyon da oluşturabilir" dedi.

Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım, "Virüslere bağlı üst solunum yolu enfeksiyonlarının koku ve tat kaybının en sık sebebi olduğunu belirterek, "Güncel durumu değerlendirdiğimizde gençlerde ve orta yaştaki kişilerde Asemptomatik geçirilen korona virüs enfeksiyonu esnasında aniden ortaya çıkan koku ve tat kaybı görülebilir. Bunu anlatmadaki en önemli amacımız bu kişilerin kendilerini karantinaya almaları gerekir, Çünkü bunlar farkında olmadan bulaştırıcılık oluşturur ve virüsü taşıyabilir.Bu enfeksiyonu evlerinde ailelerine yaşlılara bulaştırarak yaşlılarda daha ağır enfeksiyonlar meydana gelebilir.

Yine gençlerde bu Korona virüsü enfeksiyonu hafif boğaz ağrısı bulantı ve ishal şeklinde de geçirilebilir.

Hafif baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik belirtileri bunlara bazen koku tat kaybı, bazen ishal ve bazen kuru öksürük ve ateş eklenmesi şu an tüm dünyada yaygın olarak görülen korona virüs ile ilişkilendirilebilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim