• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Korkuteli’de “Okullara Motorla Gelmeyin” Uyarısı

Korkuteli’de “Okullara Motorla Gelmeyin” Uyarısı
ANTALYA (İHA) – Antalya'nın Korkuteli ilçesi'nde öğrencilerin son günlerde karıştıkları motosiklet kazaları nedeniyle, Kaymakamlık ve İlçe Milli...

ANTALYA (İHA) – Antalya'nın Korkuteli ilçesi'nde öğrencilerin son günlerde karıştıkları motosiklet kazaları nedeniyle, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilere okullara motosikletle gelmeyin uyarısında bulundu.

Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz'e motosikletler de ölümlü kazaların önüne geçmek için tüm okullara yazı göndererek öğrencilerin okullara motosikletle gelmesini yasakladı.

Geçtiğimiz gün Tefenni kavşağında meydana gelen motosiklet kazasında bir öğrencinin yaşamını yitirmesi ve bir öğrencinin yaralanmasının ardından Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğrencilerin okullara motosikletlerle gelmesini yasakladı. Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "her eğitim öğretim döneminde motosikletler yollara çıkıyor ve trafik kazalarının arttığını görüyoruz. Bu artış hepimizin canını yakıyor. Aynı kazaların yaşanmaması için tüm okullara birer yazı göndererek öğrencilerin okullara motorlarla gelmesini yasakladık. Aynı duyarlılığı bütün vatandaşlarımız göstersin istiyoruz. Trafik kurallarına uyduğunuz sürece hayatınızı garanti altına almış olacaksınız" dedi.

Korkuteli'de yaz kış gençlerin motosikletleriyle kontrolsüz ve dikkatsiz bir şekilde trafikte ilerlediğini aktaran İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ise, "Geçtiğimiz günler de motosiklet kazalarında iki gencimiz hayatını kaybetti. Kasklı olan sürücü yaralanırken, kasksız olan yaşamın yitirdi. İlçede Sürücü belgesiz, kasksız, eldivensiz, tescilsiz motosikletlerle yolculuk yapıyorlar. Motosiklet kazalarında gençlerimizi kaybediyoruz. Sürücü belgesiz, korumalıksız araç kullanmayın. Kullanan kişiye de müsaade etmeyeceğiz. Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri ilçede genel bir uygulama yaparak kuralına uygun motosiklet kullanmayan tüm sürücülerin motosikletlerini toplatacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim