• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Konyalı Genç Facebook'tan Tanıştığı Filipinli Kızla Evlendi

Konyalı Genç Facebook'tan Tanıştığı Filipinli Kızla Evlendi
Konya'da bilgisayar programcısı 30 yaşındaki Abdulkadir Eser, 'Facebook' üzerinden tanıştığı çocuk bakıcısı Filipinli 30 yaşındaki Riza Alagos ile Beyşehir'de evlendi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bilgisayar programcısı 30 yaşındaki Abdulkadir Eser, sosyal paylaşım sitesi 'Facebook' üzerinden tanıştığı çocuk bakıcısı Filipinli 30 yaşındaki Riza Alagos ile Beyşehir Belediyesi'nde düzenlenen nikah töreni ile evlendi.

FACEBOOK'TA TANIŞTILAR

Müslüman olan ve adını 'Zehra' olarak değiştiren Filipinli kızla dünya evine giren Abdulkadir Eser, eşiyle sosyal paylaşım sitesi 'Facebook' aracılığıyla 3 yıl önce tanıştıklarını belirtti.

"MÜSLÜMANLIKTAN NEFRET EDİYORDU"

Filipinler'e giderek eşini ailesinden istediğini belirten Eser şunları anlattı:

"Tanıştığımızın ilk günlerinde Müslümanlıktan çok hoşlanmıyordu. Hatta nefret ediyordu. Ben de Müslümanlığın kötü bir din olmadığını açıklamaya çalışıyordum. Derken bu süreçte birbirimizi sevdik, sevgili olduk.

"GEÇEN YIL MÜSLÜMAN OLDU"

Bir gün 'Benimle evlenirsen, ciddiysen, eğer Müslümanlık da dediğin gibiyse ben de Müslüman olurum' dedi. Böylece anlaştık. Evlenme kararı aldık. Daha sonra Ben Türkiye'den Filipinler'e ailesinin yanına gittim. Onlarla da görüştüm, tanıştım ve ailesinden Zehra'yı istedim. Eşim geçen yıl Haziran ayında Müslüman oldu."

DÜĞÜN BEYŞEHİR'DE OLACAK

Düğünlerinin Beyşehir'de yapılacağını kaydeden Eser sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düğünümüz bizim örf ve adetlerimize göre sadece Türkiye'de yapılacak. Filipinler'e de ileride nasip olur gidersek, küçük bir kutlama düzenleyebiliriz. Bundan sonraki planımız Türkiye'de yaşamak. Zaten Beyşehir'de kurulu bir işyerim var. Eğer yurtdışı işi yaparsak Filipinler'e de ihracat yapmayı düşünüyoruz. Bu olursa Filipinlere de gidebiliriz. Zaman içerisinde bu durum şekillenecek."

Abdulkadir Eser, nikah sürecinde kendisine yardımcı olan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, dışişleri ve büyükelçilik yetkilileri ile ailesine teşekkür etti.

FİLİPİNLİ GELİN ÇOK MUTLU OLDU

Filipinli Zehra Eser de çok mutlu olduğunu belirterek, "Ben Abdulkadir ile evliliği seçtim. Başka hiçbir şey istemiyorum. Sadece onun bana olan sevgi ve saygısı yeter" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim