• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Konya’da Buzlanma Engelleme Sistemi Hayata Geçirildi

Konya’da Buzlanma Engelleme Sistemi Hayata Geçirildi
Konya Büyükşehir Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı Konya merkez ve tüm ilçelerde kurduğu Acil Müdahale Ekipleri'nin yanı sıra, "Buzlanma Engelleme Sistemi"ni...

Konya Büyükşehir Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı Konya merkez ve tüm ilçelerde kurduğu Acil Müdahale Ekipleri'nin yanı sıra, "Buzlanma Engelleme Sistemi"ni hayata geçirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kar ve buzlanmaya karşı Konya merkez ve tüm ilçelerde görev yapmak üzere 28 ayrı noktada Acil Müdahale Ekipleri bulunduğunu belirterek, ekiplerin meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda 24 saat boyunca tuzlama, solüsyon, kar kürüme ve kaldırımları temizleme çalışması yürüttüğünü dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Yol Yönetim Merkezi'nde Türkiye'de ilklerden olan bir sistemi de hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, merkezdeki Buzlanma Engelleme Sistemi (BES) ile ilk olarak İstanbul Yolu Otogar Kavşağı, Selçuklu Köprülü Kavşağı, Beyşehir Yolu Tıp Fakültesi-Akyokuş hattında asfalt sensörleriyle bilgi akışı sağladıklarını dile getirdi. Pilot güzergah çalışması olarak hayata geçirilen sistemde, elektronik olarak asfalt sıcaklığı ve tuz ölçümü yapan sensörlerin verileri Yol Yönetim Merkezi'ne iletirken yapılan değerlendirme ile buzlanmanın önüne geçildiğini, gerekli tuzlama ya da solüsyon çalışmasının yapıldığını vurgulayan Başkan Akyürek, "Buzlanmanın nerelerde ve ne zaman başlayacağının önceden belirlendiği sistemde can ve mal kaybı en aza indirilerek erken ve doğru müdahale ile trafik güvenliği sağlanıyor" dedi. Pilot çalışma ile ilk planda kar, donma, buzlanma gibi yol meteorolojisi verilerinin önceden belirlendiği Yol Yönetim Merkezi'nde; kameralı araç takip sistemi ile yolların ve kış çalışmalarının koordinasyonu, trafik yoğunluk haritası, Konya il sınırları yol ve hava durumu da görülebilirken televizyonlarda canlı yayınlarla vatandaşlar da bilgilendirilecek.

KIŞ ACİL YARDIM HATTI

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde kar yağışından kapanan yollar ve olumsuz kış koşullarının ihbar edilmesi için 444 55 42 numaralı acil çağrı hattını da hizmete sundu. Bu numaradan 24 saat boyunca Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri'nin nöbetçi ekiplerine ulaşılabiliyor.

Konya’da Buzlanma Engelleme Sistemi Hayata Geçirildi

Konya’da Buzlanma Engelleme Sistemi Hayata Geçirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim