• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Kongre Müzesi’nde Restorasyon Çalışmalarında Sona Gelindi

Kongre Müzesi’nde Restorasyon Çalışmalarında Sona Gelindi
Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 4 Eylül Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nde devam eden teşhir tanzim ve...

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 4 Eylül Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nde devam eden teşhir tanzim ve restorasyon çalışmalarını inceledi.

Ayhan, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nde teşhir tanzim ve restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını ifade etti.

Müzenin restorasyonunda birçok projenin hayata geçirildiğini vurgulayan Ayhan,"Kongre binasında restorasyon aşamasına nokta koymak üzereyiz, teşhir tanzim ve çevre düzenlemesi ile birlikte de burada süren çalışmalarımızı tamamlayacağız. Restorasyon işimizi yüzde 90 seviyesinde, teşhir tanzim çalışmalarımızı ise yüzde 70 oranında tamamladık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin uhdesinde olan bu binayı Sivas Valiliği ile İl Özel İdaresi, ilimizin bir değeri olduğu için iş ve işlemlerin yürütücüsü olarak çalışmalarına devam ediyor. Yaptığımız her çalışma bilim kurulu tarafından onaylanmaktadır. Binanın çevre düzenlemesini tamamlayarak 4 Eylül tarihinde müzeyi, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz." dedi.

Müzede yapılan çalışmaların amacının Sivas Kongresi'nin yapıldığı dönemin ruhunu yaşatmak olduğunu belirten Ayhan,"Kongre müzesinde bulunan her oda ayrı bir öneme sahip. Milli mücadele ruhunun anlatıldığı bu tarihi mekanın, yeniden restore edilmesi için nitelikli ve profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan projeler, bilim kurulunda alanında uzman kişilerin onayına sunularak kabul edildi. Proje hazırlanırken meclisten alınan arşivler, yerelden alınan belgeler ile bilimsel bilgilerin ışığında Milli Saraylar Bilim Kurulu'nun onayı ile proje nihai noktaya geldi. Müzede restorasyon çalışmalarında teknoloji ile tarihi bir araya getirerek yeni nesillere o dönemin ruhunu anlatmaya çalışıyoruz. Günümüzde müzecilik faaliyetlerinde interaktif uygulamalar, belgeseller, videolar ve grafik tasarımları kullanılıyor" şeklinde konuştu.

Kongre Müzesi’nde Restorasyon Çalışmalarında Sona Gelindi

Kongre Müzesi’nde Restorasyon Çalışmalarında Sona Gelindi

Kongre Müzesi’nde Restorasyon Çalışmalarında Sona Gelindi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim