• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Konak’ta Yeni Yılda Çifte Kutlama

Konak’ta Yeni Yılda Çifte Kutlama
Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediyede görevli memurlar yeni yıla zam müjdesiyle girdi.

Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediyede görevli memurlar yeni yıla zam müjdesiyle girdi.

Konak Belediyesi çalışanları 2016'yı düzenlenen eğlenceyle karşıladı. Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'ndeki kutlamada toplu iş sözleşmesi sevinci de yaşandı. Çifte kutlamanın yapıldığı törende Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesinin imzaları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol tarafından atıldı.

YENİ YIL YENİ SÖZLEŞME

Yaklaşık 500 memuru ilgilendiren ve Ocak ayından itibaren iki yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmesi gereğince Konak Belediyesi'nde çalışan memurların maaşlarına ilave verilen ek ödeneğe yüzde 12,5 ila 19 oranlarında zam yapıldı. Buna göre en düşük memur aylığına ek olarak bin 450 lira ödeme yapılacak. Yeni sözleşme ile sosyal yardımların oranları da arttırıldı. Evlenme ve doğum yardımı bin 40 lira, ölüm yardımı bin 910 lira olurken, engelli çocuğu olan memura ise her ay ek olarak 350 lira ödenecek. Üniversitede çocuğu okuyan memurlar ise bir defaya mahsus 730 lira yardım alacak.

CESUR YÜREK BAŞKANLAR

Meclis üyeleri, sendika temsilcileri, muhtarlar ve belediye çalışanlarının katıldığı törende konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, imzalanan sözleşme ile çalışanların yeni yıla coşkulu ve mutlu girdiğini söyledi. Erol, "Ciddi mücadeleler verdik ve büyük bedeller ödedik. Tek güvencemiz olan 657 sayılı devlet memuru kanunun içini boşaltmak istiyorlar. Asla müsaade etmeyeceğiz. Meydanlardaki bu mücadelemizde Sema Pekdaş gibi cesur yürek belediye başkanlarımız her zaman bizlerin yanında oldu. Güzel bir sözleşme ile 2016 yılına giriyoruz. Sözleşmemiz tüm memur arkadaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

KONAK AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da toplu iş sözleşmesi ile memurlara yeni yıl müjdesi verdiklerini belirterek, "Yeni yıla hem bir kutlama hem de yeni bir sözleşme ile girelim istedik. Arkasından gelecek yeni sözleşmelere de öncü olsun. Konak Belediyesi'nde iş barışını göstersin istedik. Birlikte ve örgütlü olursak güçlü oluruz. Türkiye'nin bu zor günlerinde örgütlü olmaya, güçlü olmaya ihtiyacımız var. Sadece belediyede değil, tüm şehirde örgütlü olmaya ihtiyacımız var. Toplu sözleşme çalışanlarımıza hayırlı olsun" dedi. Başkan Pekdaş, 2016 yılının tüm Türkiye'ye barış, mutluluk ve aydınlık günler getirmesi dileğinde de bulundu. Atılan imzalar sonrasında Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erol, Başkan Pekdaş'a plaket ve çiçek sundu.

2016'YA EĞLENEREK GİRDİLER

Yeni sözleme sevincinin yaşandığı kutlamada Konak Belediyesi çalışanları da doyasıya eğlendi. Yeni yılı Grup Özgürce'nin şarkıları eşliğinde dans ederek adan çalışanların sevincine Başkan Pekdaş da ortak oldu. Kutlama boyunca tüm personelle tek tek tokalaşarak sohbet eden Pekdaş, gelen fotoğraf çekilme taleplerini de geri çevirmedi. Bir yılı geride bırakmanın sevincini yaşayan Konak Belediyesi personelleri 2016'ya mutlu girdi.

Konak’ta Yeni Yılda Çifte Kutlama

Konak’ta Yeni Yılda Çifte Kutlama

Konak’ta Yeni Yılda Çifte Kutlama

Konak’ta Yeni Yılda Çifte Kutlama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim