• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Konak’ta Çocuklar 23 Nisan’ı El Ele Kutlayacak

Konak’ta Çocuklar 23 Nisan’ı El Ele Kutlayacak
Konak Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenleyeceği "Çocuk...

Konak Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenleyeceği "Çocuk ve Oyun Şenliği'nde mülteci çocukları da unutmadı.

İzmir'in kalbi Konak'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl çok daha coşkulu kutlanacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 96'ncı yıl dönümünün kutlanacağı gün için düzenlenecek etkinlikler 16 Nisan'da başlayacak ve bir hafta sürecek.

Kutlamalar kapsamında Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce 16, 17, 21 ve 23 Nisan tarihlerinde, "Çocuk ve Oyun Şenliği" yapılacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek şenlikte Konaklı çocuklar, bayramlarını doyasıya eğlenerek kutlayacak. 23 Nisan coşkusunun tüm hafta hissedileceği kutlamalar ilk olarak 16 Nisan Cumartesi günü saat 11.00'de Kadifekale'de, saat 14.30'da ise Güzelyalı'da düzenlenecek şenliklerle başlayacak. Şubadap Müzik Topluluğu'nun eğlenceli müzikleriyle renk katacağı Çocuk ve Oyun Şenliği'nde, Karagöz gösterisi de minikleri gölge oyunları eşliğinde hayaller dünyasına taşıyacak. Etkinliklerde ayrıca çocuklara dağıtılacak rengarenk uçurtmalar da özgürce uçurulacak.

ARAPÇA ÇOCUK ŞARKILARI

23 Nisan Çocuk ve Oyun Şenliği 17 Nisan'da Gültepe ve Tepecik, 21 Nisan'da Ege Mahallesi ve son olarak 23 Nisan'da da Agora'da yapılacak. Agora'daki etkinlik bölgede yoğun olan mülteci nüfusu düşünülerek hazırlandı. Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan'da Konaklı çocukların yanı sıra mülteci çocuklar da doyasıya eğlenecek. Agora Parkı'nda düzenlenecek şenlikte Türkçe çocuk şarkılarının yanı sıra Arapça çocuk şarkıları da seslendirilecek. Tüm şenliklerde olduğu gibi burada da katılımcı çocuklara uçurtma ile kek ve süt ikramı yapılacak.

Dolu dolu geçecek 23 Nisan kutlamaları kapsamında Spor Müdürlüğü'nce 20 Nisan Çarşamba günü Gündoğdu Meydanı'nda saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında Bebestad Atletimiz Oyunları gerçekleştirilecek. Anaokulu ve ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin yer alacağı oyunlara Konak sınırları içinde eğitim veren yaklaşık 14 okuldan öğrenciler katılacak. Şenlik havasında geçecek etkinlikte rekabet değil, eğlence öne çıkacak. Konak Belediyesi'nin anne ve çocukların eş zamanlı eğitim görmesine olanak veren örnek projesi Bizim Çocuklar bünyesinde yer alan minikler de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlayacak. Palyaço ve dans gösterilerinin eksik olmayacağı kutlama programı 19 Nisan Salı günü Alsancak Dominik Caddesi'nde saat 13.00'te başlayacak ve saat 16.00'ya kadar devam edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim