• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Konaklı Kadınların El Emeği Göz Doldurdu

Konaklı Kadınların El Emeği Göz Doldurdu
Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde kurs gören kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kültürpark 2 No'lu holde kurulan Kadın Emeği Fuarı'nda...

Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde kurs gören kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kültürpark 2 No'lu holde kurulan Kadın Emeği Fuarı'nda stant açtı.

Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde kurs gören kadınlar, Kültürpark 2 No'lu holde kurulan Kadın Emeği Fuarı'nda stant açtı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kültürpark 2 No'lu holde kurulan stantta, sekiz semt merkezinde çeşitli kurslar gören kadınların ürettiği el emeği ürünler büyük ilgi gördü. Binlerce kadını bir araya getiren fuarın adeta gözdesi olan stantlar gün boyu ziyaretçi akınına uğradı. Takıdan ahşap boyamaya, yağlı boya tablodan seramiğe kadar birbirinden güzel ürünlerin yer aldığı stantlar gün boyu kadınları ağırladı. Kurslarda edindikleri bilgiler ışığında ürettikleri ürünleri sergileme fırsatı bulan Konaklı kadınların ziyaretçileri arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da vardı. Fuar açılışının hemen ardından Konak Belediyesi'nin standını ziyaret eden Pekdaş, semt merkezi kursiyerleriyle bir araya geldi. Gelen istekleri kırmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Pekdaş'a kursiyerlerden biri kendi yaptığı kolyeyi armağan etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kurulan ve birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan fuarı da gezen Başkan Pekdaş, çeşitli dernek ve kadın kuruluşlarının açtığı stantları ziyaret etti.

KONAKLI KADINLAR GÜNDOĞDU'DA BULUŞUYOR

Öte yandan Konak Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü ile Kadın Yazarlar Derneği'nin işbirliğinde 8 Mart günü saat 11.00'de Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda bir basın açıklaması yapılacak. Kadına yönelik her türlü şiddetin ve kadın cinayetlerinin protesto edileceği basın açıklamasına yaklaşık bin kadının katılması planlanıyor.

ETKİNLİKLER SÜRECEK

8 Mart günü ayrıca "Yansımak-Yadsımak" isimli bir karma sergi de açılacak. Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde saat 18.00'de açılışı gerçekleştirilecek sergide, 30'un üzerinde kadın sanatçının eserleri yer alacak. Konak Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri 9 Mart günü Neşe ve Karikatür Müzesi'nde açılışı yapılacak olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karma Karikatür Sergisi ile sürecek. 9 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak sergide kadın sorunlarına karikatür diliyle dikkat çeken eserler yer alıyor. 10 Mart Perşembe günü ise Şiir Sokakta Şair Ayakta etkinlikleri kapsamında bu kez kadın şairler şiirlerini sokakta ve ayakta özgürce okuyacak. Alsancak Dominik Caddesi'nde saat 18.00'de başlayacak Şiir Sokakta Şair Ayakta etkinliğinde Şairler Zeynep Uzunbay, Asuman Susam, Nilay Özer, Gülce Başer, Neslihan Yalman şiirleriyle yer alacak.

Konaklı Kadınların El Emeği Göz Doldurdu

Konaklı Kadınların El Emeği Göz Doldurdu

Konaklı Kadınların El Emeği Göz Doldurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim