• BIST 9547.34
  • Altın 2484.546
  • Dolar 32.516
  • Euro 34.8487
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Komek Mensupları Ve Mezunlarından Sosyal Dayanışma Örneği

Komek Mensupları Ve Mezunlarından Sosyal Dayanışma Örneği
Sosyal Belediyecilik alanında Türkiye'ye örnek çalışmalar gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren KOMEK ve Hanım Lokalleri...

Sosyal Belediyecilik alanında Türkiye'ye örnek çalışmalar gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren KOMEK ve Hanım Lokalleri ile mezunları derneği, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal duyarlılık oluşturan çok sayıda projeyi yürüterek örnek oluyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları mensupları ile Mezunları Derneği, büyük bir sosyal dayanışma örneği göstererek şehrin her yerinde ihtiyaç sahiplerine ve dezavantajlı gruplara katkı sağlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sosyal Belediyecilik alanında Türkiye'ye örnek çalışmalar gerçekleştiren Konya'nın her zaman mazlumların yanında yer aldığını söyledi. Konya'nın hayırseverler şehri olduğunu, sadece belediyelerin değil vakıfların ve vakıf insanların da ihtiyaç sahiplerini himaye ettiğini dile getiren Başkan Akyürek, KOMEK mensupları ile mezunları derneğinin de sosyal duyarlılık anlamında örnek çalışmalar yaptığını vurguladı. Kendi gayretleri ile merkezde ve ilçelerdeki kurs merkezlerinde anlamlı faaliyetler yürüten KOMEK ve Hanım Lokalleri mensupları ile mezunlar derneğinin aynı zamanda bir köprü vazifesi gördüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, kursiyerlerin yapılan çalışmalarla çocukların yüzünü güldürdüğünü, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları gidermeye katkı sağlayarak örnek olduğunu dile getirdi. Tüm kurs merkezleri ile hanım lokallerinde toplumun tamamını kapsayan sosyal projelerin bundan sonra da artarak devam edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, çocuklara ve ihtiyaç sahiplerine kışlık kıyafet, ayakkabı, kırtasiye, spor malzemesi, gıda gibi yardımlar yaparak, çeşitli etkinliklerle engelli çocuklara vakit ayırarak büyük bir dayanışma örneği gösteren herkese teşekkür etti.

KURS MERKEZLERİ VE LOKALLERİN ÖRNEK ÇALIŞMALARI KOMEK

Akşehir Şubesi; Akşehir Hüseyin Tekiner İlkokulu'ndaki ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı, kaşkol ve bere hediye ederken Suriyeli ailelere kumanya ve giyim, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu. Ayrıca Akşehir Nasreddin Hoca Sevgi Evlerini ziyaret ederek çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Alavardı Hanımlar Lokali; Suriyeli Türkmen çocukların okul ihtiyacını, Sevgi Evlerinde kalan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladı. Engelli öğrencilere el sanatları faaliyetleri gerçekleştiren kursiyerler, Mümine Hanım Hanımlar Lokali üyeleri ile birlikte işitme engelli kız öğrencilere saç kesimi ve bakımı yaptılar. Büyük Aymanas Kurs Merkezi; Çeltik Honamlı İlkokulu'ndaki öğrencilere ayakkabı, şemsiye, bere ve kaşkol hediye ederken Çocuklar Islanmasın, Çocuklar Üşümesin kampanyası ile ilkokul öğrencilerine ayakkabı, şapka ve şemsiye verdi. Ertuğrul Gazi Kurs Merkezi; Kadınhanı Çeşmecik'te Vali Kemal Katıtaş İlkokulu'ndaki öğrencilere ayakkabı, atkı, bere, oyuncak ve kırtasiye yardımı yaparken; zihinsel engelli çocuklara kazak, mont ve ayakkabı yardımında bulundu. KOMEK Karapınar Şubesi; Suriyeli mültecilerden hasta olanları muayene ettirirken su masraflarını karşıladı, kıyafet ve gıda yardımında bulundu. İHH tarafından Çarıklar Mahallesi'nde yürütülen çalışma kapsamında yetimlere ebru, seramik, kaligrafi gibi branşlarda uygulamalı eğitim yaptı. Karatay Hanımlar Lokali; Dicle Anadolu Lisesi'nde okuyan ihtiyaç sahibi çocuklara ayakkabı gönderdi, kemoterapi gören çocuklara renkli bereler örerek hediye etti. Meram Hanımlar Lokali; yurtta kalan kız öğrencilere eşofman, spor ayakkabısı ve kişisel eşya hediye ederek, Sare Özkaşıkçı Kız Öğrenci Yurdu'nun oyun salonunda düzenleme yaptı. KOMEK Çumra Şubesi; ilçedeki Ziya Gökalp İlkokulu'nda bir sınıfın boya işlerini yaparak okula masa örtüleri hediye etti. Mengene Hanımlar Lokali; düzenlediği kermes ile elde edilen gelirleri kimsesiz çocuklar, sevgi evleri ve Türkmen çocukların ihtiyaçları ve eğitimlerinde kullandı. Selçuklu Hanımlar Lokali; evlerde bulunan son kullanma tarihi geçmemiş ilaçları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere belediye doktorlarına teslim etti, kermesler düzenleyerek elde ettiği gelirleri ihtiyaç sahibi aileleri için kullandı.

Komek Mensupları Ve Mezunlarından Sosyal Dayanışma Örneği

Komek Mensupları Ve Mezunlarından Sosyal Dayanışma Örneği

Komek Mensupları Ve Mezunlarından Sosyal Dayanışma Örneği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim