• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Koçların ’Sultan’ı birinciliği kimseye kaptırmadı

Koçların ’Sultan’ı birinciliği kimseye kaptırmadı
Burdur'da düzenlenen Honamlı Teke, Oğlak, Koç Güzellik Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Burdur'da düzenlenen Honamlı Teke, Oğlak, Koç Güzellik Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Merinos Koç kategorisinde yetiştirici Halil Ekici'nin "Sultan" isimli koçu rakiplerini geride bırakarak adeta gönüllerin de sultanı oldu. Kendi kategorisinde birinci olan Sultan, yetiştiricisine 8 çuval yem kazandırdı.

GL Platform tarafından düzenlenen Burdur Teke Yöresi 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda "Honamlı Teke, Oğlak, Koç Güzellik Yarışması" güzeller geçidine döndü. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya 47 yetiştirici katıldı. Özenle süslenen üstün genetik özelliklere sahip hayvanların podyumda manken gibi yürüyüşleri renkli görüntülere sahne oldu. Güzeller arasından seçim yapmakta zorlanan jüri, yarışmada hayvanların vücut ölçüleri, yaşları, boynuz yapısı, ırk özellikleri ve vücut uyumu kriterlerine göre değerlendirme yaptı.

Gönüllerin sultanı oldu

Teke, oğlak ve koç olmak üzere üç kategoride düzenlenen yarışmada güzeller içinden ilk üçe girenler zorlu bir karar verme süreci sonrasında açıklandı. Değerlendirme sonucunda Honamlı Tekesi kategorisinde Engin Aksoy'a ait Yiğit isimli teke birinci oldu. Aksoy, tekesine gözü gibi baktığını söyledi. Merinos Koç kategorisinde ise yetiştirici Halil Ekici'nin Sultan isimli koçu rakiplerini geride bırakarak gönüllerin de sultanı oldu. Oğlak kategorisinde de Hayrettin Akhan'ın Yanaldo isimli oğlağı şampiyon oldu. Akhan, birinciliği minik Yanaldo'yu kucağına alıp fotoğraf çektirerek kutladı.

Bugünü "Çoban Bayramı" ilan edelim

Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yıldız, "Burada amacımız yetiştirdiğimiz güzel hayvanları gözler önüne serip, bugünü "çoban bayramı" ilan etmek" dedi.

Yıldız, üreticiler olarak Tarım ve Orman Bakanlığından bazı istekleri olduğunu da belirterek, bu isteklerden birinin hayvan başına 100 liralık desteğin hemen yayınlanması, diğerinin de bu sene verilen küpe bedelleri desteğinin her yıla yayılması olduğunu aktardı. Buna ihtiyaçları olduğunu dile getiren Yıldız, "Yazları hayvanlar zaten meraya çıkıyor, bize para senenin ilk ayları lazım" dedi.

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise, fuarın tüm çiftçiler için yapıldığını söyledi. Ceylan, "Bu kalabalık onların da burada olmaktan mutlu olduğunu gösteriyor. İnşallah fuarımızın 20'ncisini de hep birlikte düzenlemek nasip olur" diye konuştu.

Yarışma sonunda üçüncülere 4 çuval, ikincilere 6 çuval, birincilere ise 8 çuval yem hediye edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim