• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Eşi Fatma Çolakbayrakdar ile birlikte DownCafe'yi ziyaret etti.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Eşi Fatma Çolakbayrakdar ile birlikte DownCafe'yi ziyaret etti. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle, down sendromlu gençlerin çalıştığı kafeyi ziyaret eden Çolakbayrakdar çifti sevgiyle karşılandı.

İşletme sahiplerinden Zeynep Ayan ve down sendromlu kafe çalışanları tarafından karşılanan Çolakbayrakdar çifti, işletme sahibi ve down sendromlu gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Başkan Çolakbayrakdar'a kafe ve kafede çalışanlar hakkında bilgiler aktaran İşletme sahibi Zeynep Ayan, iki anlamlı günü birlikte yaşadıklarını ifade ederek, "Bu gün hem Down Sendromu Farkındalık Günü, hem de cafemizin açılışının 1. yıl dönümü. Bu nedenle ziyaretiniz bizi ziyadesiyle mutlu etti." dedi.

"Hayatın içerisinde eksiklikleriyle fazlalıklarıyla çeşitlilik söz konusu. Bu güzel kardeşlerimizin bizden tek farkı 1 kromozom fazla taşımaları." diye konuşan Başkan Çolakbayrakdar, "Bu kafeyle oluşturduğunuz farkındalık ve hassasiyet gerçekten takdire değer. Bu kardeşlerimizi sosyal hayatın içerisine çekmek, "biz de varız" demelerini sağlamak onlar için yapılacak en güzel şeylerden biri. Keşke böyle işletmelerin sayısı daha fazla olsa." ifadelerini kullandı.

Sohbet esnasında kafe çalışanı Gülhanım Çankaya siparişleri alırken, servisi İbrahim Kansu yaptı. Türk Kahvesi içen Başkan Çolakbayrakdar, İbrahim Kansu ile birlikte fincan tabaklarında yazan yazıları okudu. Gençlerle sohbete kahve içerek devam eden Çolakbayrakdar'a İbrahim Kansu'dan "Daha sık gelin burada sohbet ederek çalışırız." teklifi geldi. Babası ile birlikte kafeye gelen 6 yaşındaki Buğra Tok da Başkan Çolakbayrakdar ile sohbet etti, Çolakbayrakdar'a sarılıp öpen küçük Buğra'nın babası kendileri için kafe ortamının keyif verici olduğunu söyledi.

Ziyaretin sonunda açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar; "Bugün burada down sendromlu kardeşlerimizle bir araya geldik. Kayserimiz içerisinde down sendromlular için hazırlanmış çok farklı bir kafe burası. Ben bugünün hem down sendromlular için farkındalık olması açısından hem de Kayserimizde böyle bir mekanın olduğunun bilinmesi açısından bir çağrı yapmak istiyorum. Kayseri'de artık down sendromluların hizmet vererek işletmesine katkıda bulunduğu bir mekan var. İnsanlarımızın zaman zaman buraya gelip çay, kahve içip çocuklarımızla birlikte vakit geçirmelerini, onlara zaman ayırmalarını hemşehrilerimizden rica ediyorum. Çünkü onlarda bizimle birlikte hayatın içerisinde. Bu paylaşımı hep birlikte yaparsak çok daha anlamlı olacaktır diye düşünüyorum. Onlar hayatımıza +1 değer katan meleklerimiz, bunu unutmayalım" diye konuştu.

Keyifli geçen sohbetin ardından down sendromlu gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Çolakbayrakdar çifti yeniden gelme sözü vererek kafeden ayrıldı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim