• BIST 9548.09
  • Altın 2497.076
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.5389
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kocamaz’a Malezya dönüşü coşkulu karşılama

Kocamaz’a Malezya dönüşü coşkulu karşılama
Mersin'de yerel seçimlerde aday olmayacağı ifade edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir etkinliğe katılmak için gittiği Malezya...

Mersin'de yerel seçimlerde aday olmayacağı ifade edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir etkinliğe katılmak için gittiği Malezya dönüşü coşkuyla karşılandı.

Tarsus-Çamtepe gişelerinde araçları ile yerini alan binlerce kişi, ellerinde "Mersin seninle gurur duyuyor" yazılı dövizler ile Kocamaz'ın gelişini bekledi. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde Başkan Kocamaz'ı karşılayan coşkulu kalabalık adeta sevgi seli oluşturdu.

Gişelerde kendisini karşılayan coşkulu kalabalıkla birlikte yürüyen Başkan Kocamaz, destek veren vatandaşlara teşekkür ederek, verdikleri destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve son günlerde yaşanan gelişmelerden dolayı birlik, beraberlik ve sağduyu çağrısı yaptı.

"Elbette daha yapılacak çok hizmetimiz var"

Burada kalabalığa hitap eden Kocamaz, "Sizlerle 25 yıldır bu yolları yürüyoruz. Bugüne kadar Mersin'e, Tarsus'a ne kazandırdıysak, sizlerle beraber kazandırdık. Bölgemizi, Mersin'imizi, Tarsus'umuzu ve bütün ilçelerimizi sizlerin desteği ile hizmete doyurduk. Elbette daha yapılacak çok hizmetimiz var" dedi.

"Türkiye'de tek kişiyim"

Belediye başkanlığının hem zor hem de vebali çok ağır bir görev olduğundan kaydeden Kocamaz, "Allah'a çok şükür ki, 25 yıldır bize güvenenlerin güvenini boşa çıkarmadık. Derdimiz hizmet, sevdamız memleket dedik. Mersin'i bir bütün olarak gördük. Mersin'de yaşayan her kim varsa, kökeni, inancı, mezhebi, dünya görüşü, doğum yeri ne olursa olsun hepsini başımızın tacı ilan ettik. Hepinizin üzüldüğünü biliyorum. Ben de sizler üzüldüğünüz için üzülüyorum. Yoksa Cenab-ı Allah bu şerefli görevi sizlerin desteğiyle bana 5 dönem nasip etmiş. Türkiye'de hem muhalefet hem de 5 dönem aynı siyasi partiden belediye başkanlığı görevi yapan tek kişiyim. Biz ülkücüyüz, biz bu memleket, bu ülkeye, bu devlete gönülden bağlıyız" diye konuştu.

"Üzerimize oyun üstüne oyun oynandı"

15 Temmuz sürecinden sonra kriptolar tarafından üzerlerine oynanan oyunlardan bahseden Kocamaz, "Allah'a çok şükür ki abdestimizden şüphemiz yoktu, dik durduk, direndik ve en sonunda kazandık. Başkan Kocamaz'ın Mersin'de yönetime gelmiş olması Mersin'de kendilerine göre düzen kuranların işine gelmedi. İlk günden bu yana üstümüze oyun üstüne oyun kurdular. Burhanettin Kocamaz'ı belki Tarsus'tayken yakından tanıyamamışlardı. Burhanettin Kocamaz'ın Allah'tan başka hiç kimseye eğecek bir boynu yoktur. Tabi ki tezviratlar ve yanlış anlamalar oldu ve en son sürece bu şekilde geldik. Halkımıza güveniyordum, zerre kadar endişe etmedim" ifadelerini kullandı.

"Anketlerde yüzde 40'ın üzerine çıktık"

Yaptırdıkları anketlerde vatandaşların yerel seçimler konusunda 24 Haziran'dan etkilenmediklerini gördüğünü dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti; "Vatandaşımızın yerel seçimler konusunda kesinlikle 24 Haziran'dan etkilenmediğini, arkamızda artarak dik durduğunu gördük. Anketlerde yüzde 40'ın üzerinde, yani 2014 seçimlerinden 10 puan daha yüksek, vatandaşımızın bize destek verdiğini gördük. Ancak şuna inanıyorum ki bu son 10 günlük süreçte, partili partisiz, Mersin'in her yerinden bize ulaşan, mesaj veren insanlar bu işin çok daha fazla oyla rahat bir şekilde sonuçlanabileceğini gösterdi. Bizler ülkücüyüz, bizler belli bir kültürden geliyoruz, nasıl hareket edilmesi gerektiğin çok iyi biliriz. Onun için ben sizlerden rica ediyorum. Sosyal medyada zaman zaman görüyorum. Karşılıklı olarak hiçte benimsemeyeceğimiz ifadelerle birbirimizi üzebiliyoruz. Ben sizlerden rica ediyorum. Kim ne yaparsa yapsın sizler metanetinizi koruyunuz. Sizler saygı ve sevgi çerçevesinin dışına acıkmayınız. Sizler Mersin'e sahip çıkmaya devam ediniz. Biz belediye başkanı olmuşuz olmamışız, ama şunu herkes bilsin ki Burhanettin Kocamaz ölünceye kadar bu millete, bu Mersin'e, bu Tarsus'a hizmete devam edecektir."

"Sizlerle beraber yürüyeceğimiz daha çok yol var"

1994 yılında rahmetli Başbuğ'un kaldırdığı eli bir daha indirmemek üzere gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Kocamaz, "Şunu biliyorum ki, sizlerle beraber yürüyeceğimiz daha çok yol var. Bu garip kardeşiniz 10 yaşında Başbuğ Alparslan Türkeş'in peşine takıldı ve o günden bu yana koşmaya, yürümeye devam ediyoruz. Üniversite yıllarında rahmetli Başbuğ bize hep şunu söylerdi, "Oğlum önce çalışacaksınız, okulunuzu bitireceksiniz. Mühendis olacaksanız en iyi mühendis siz olacaksınız, avukat olacaksanız en iyi avukat siz olacaksınız, iktisatçı olacaksanız en iyi iktisatçı siz olacaksınız. Önce ayaklarınız üzerinde duracaksınız, kendinizi, geleceğinizi kazanacaksınız. Ama bunun yanında geleceğini kazanamayan birilerine, muhtaç halde bulunan insanların bu ülkeye hizmet etmesi çok zor olur. Onun için önce çalışacaksınız. Gelecekte kadro ihtilali gerçekleşecek, kadro iktidarı gerçekleşecek ve millet iktidarıyla birlikte bu ülkeyi inşallah sizler yöneteceksiniz" diyordu. Biz de 1994 yılında rahmetli Başbuğumuzun bu kaldırdığı eli bir daha indirmemek üzere gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ne yaparsak yapalım saygıyı, sevgiyi, barışı, hoşgörüyü hedefleyerek en iyisini yapmaya çalışalım. İnşallah ortamı germeden, sakin bir şekilde süreci izlemeye devam edelim" dedi.

Sözleri sık sık "Mersin seninle gurur duyuyor" gibi sloganlarla kesilen Başkan Kocamaz, coşkulu kalabalığa teşekkürlerini ileterek konvoy eşliğinde Mersin'e geldi. Tarsus'ta başlayan şehir turu Başkan Kocamaz'ın evinin önünde son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim