• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kocamaz: “Evsel Katı Atık Ücretinde TEK Tarife Olsun”

Kocamaz: “Evsel Katı Atık Ücretinde TEK Tarife Olsun”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek Evsel Katı Atık Yönetmeliği çerçevesinde, su faturalarına...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek Evsel Katı Atık Yönetmeliği çerçevesinde, su faturalarına yansıyacak ücretin il genelinde tek tarife olmasını önererek, "Tek bir tarife olsun ve mağdur olmasın istiyorum" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi, Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. İdare tekliflerine ait 45, komisyon raporlarına ait 12, idare tekliflerine ait 11 ek madde ile gündem dışı 2 maddenin görüşüldüğü toplantıda, Evsel Katı Atık ücret tarifesi öne çıkan konu oldu. Hükümetin aldığı kararla 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek Evsel Katı Atık Yönetmeliği çerçevesinde ücret tarifesinin görüşüldüğü sırada konuşan Başkan Kocamaz, hükümetin herhangi bir değişiklik yapmadığı takdirde bu uygulamanın 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe gireceğini anımsattı. Henüz Mersin'deki ilçe belediyelerinin bu konuda hazırlık yapmadıklarına işaret eden Kocamaz, evsel katı atık ücret gelirinin yüzde 20'sinin Büyükşehir Belediyesi'ne, yüzde 80'inin ise ilçe belediyelerine kalacağını vurgulayarak, belediyelerden konuyu ciddiye almalarını istedi. Kocamaz, "Bizim Mersin'deki belediyeler olarak hazır olmamız gerekiyor. Bu tarifelerin neye göre belirleneceği çok tartışılıyor. Ben Mersin'de herkes için gerekli tek bir tarife olsun ve Mersin'de kimse mağdur olmasın istiyorum. O yüzden bu konuyu belediyelerimizin detaylı şekilde incelemesi taraftarıyım ve bir an önce bu konu ile ilgili belediyelerin tekliflerini rapor halinde sunmalarını bekliyorum" dedi.

Meclisin bir diğer gündem maddesi de Ekmek Fabrikası oldu. 21 Temmuz 2015 tarihinde oy birliği ile Ekmek Fabrikası'nın tekrar aktif hale getirilmesinin ve isminin MER-EK Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikası İşletmesi olarak kabulünün ardından, dünkü meclis toplantısında yeniden konu ele alındı. Buna göre, ekmek fabrikasında üretilecek olan 250 gr somun ekmeğin perakende satış fiyatının 60 kuruş olarak belirlenmesi teklifi, Plan-Bütçe, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonlarına havale edildi.

MEZİTLİ ATIKSU ARITMA TESİSİ SÖZLEŞMESİ İMZALANIYOR

Kocamaz, toplantıda Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili açıklama da yaptı. 29 Ocak 2015 tarihinde ihalesi yapılan ve bazı aksaklıkların yaşandığı Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili sözleşmenin 16 Aralık 2015 tarihinde imzalanarak, inşaat çalışmalarının bir an önce başlayacağını bildiren Kocamaz, "Yapılan ihalenin onaylanması bir yıl sürdü. Bu zaman kaybının yaşanması yüzünden hem vatandaşımız hem de biz müteessir olduk. Neyse ki, yarın sözleşmemizi imzalayacağız. Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi çevreye verilen zararı en aza indirerek Mezitli'de oturan vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir çevre sunma yolunda katkı sağlayacaktır. Tesisimizin başta Mersin olmak üzere tüm Mezitli sakinleri için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim