• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Koca: “Savunma Sanayiine Milli Yazılım Yapmaya Talibiz”

Koca: “Savunma Sanayiine Milli Yazılım Yapmaya Talibiz”
Kahramanmaraşlı bilişim uzmanı Şeref Koca, şirket olarak savunma sanayine yazılım yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Kahramanmaraşlı bilişim uzmanı Şeref Koca, şirket olarak savunma sanayine yazılım yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Her geçen saniye büyüyen teknolojiyi adım adım takip ederek çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Kobit Bilişim Genel Müdürü Şeref Koca, "Siz şirket olarak firma olarak holding olarak ne kadar güçlü olursanız olun devletinizin savunma sanayi ve silah sanayi güçlü olmazsa sizin gücünüzün hiçbir önemi yok. Savunma sanayi bağımsız olmayan ülkeler diğer konularda da tam bağımsız değildir" dedi.

Yerli savunma sanayini önemine vurgu yapan Koca, "Ülkelerin ekonomik ve siyasal alandaki gücünü belirleyen unsurlarından birisi olan savunma sanayiinde, dünyada yaşanan teknolojik gelişmelere paralel olarak değişime, yeniliğe ve modernizasyona sürekli olarak ihtiyaç duyulmaktadır. Milli savunma sanayi için özel yazılım firmaların katkı sağlayabileceği özel bölge adı verilen yerleşkelerin oluşturulması lazım. Ar-Ge çalışmalarında başarılı olan yazılım firmalarımızda bu yerleşkelerde milli savunma sanayine katkı sunmalıdır. Bizim gibi özel yazılım firmalarının ülke genelinde çağrılması gerekiyor. Siber saldırılara karşı ulusal ve milli bir yazılıma ihtiyaç var devletimiz bu konuda bizlere çağrıda bulunursa milli bir yazlım gerçekleştirebilir, savunma sanayimiz içinde büyük bir sinerji dalgası oluşturabiliriz" diye konuştu.

Türkiye'de ciddi bir yazılım geliştirme potansiyeli olduğunu vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin geliştireceği savunma sanayine yazılım olarak destekleyecek potansiyele sahip birçok firma var. Hükümetten önümüzü açmasını ve yasal alt yapı oluşturmasını istiyoruz. Amerika'da 51. bölge olarak da bilinen Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetlerinin uçak ve düşman silahları inceleme, analiz etme ve araştırma merkezi gibi bir merkezinde ülkemizde kurulması durumunda özel yazılım firmalar beyin fırtınası yaparak büyük bir sinerji ile ortak milli yazılım programı geliştirecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim