• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

‘Koca Ciğer’ Elazığ’da Sergilendi

‘Koca Ciğer’ Elazığ’da Sergilendi
Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından akciğer kanserine farkındalık...

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından akciğer kanserine farkındalık oluşturmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Koca Ciğer" maketinin sergilendiği etkinlik düzenlendi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığının ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma Derneğince akciğer kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan ve tüm Türkiye'de uygulanmaya başlayan "Koca Ciğer Projesi"nin bu haftaki yeri, Elazığ oldu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığının destekleriyle ve Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğünün katkılarıyla alışveriş merkezinin girişine kurulan maket, vatandaşların büyük ilgisini topladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Uzm. Dr. İrem Bulut, "Ziyaretçilerimiz maketle akciğeri yakından inceleyebilecek, fonksiyonları ve akciğer hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinebilecek. İsteyen vatandaşlarımıza Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi kanser birimi personelleri tarafından CO (karbonmonoksit) ölçüm cihazıyla nefeste CO düzeyi ölçümü ücretsiz olarak yapılacaktır" dedi.

"HER YIL 1 MİLYON 300 BİN KİŞİ AKCİĞER KANSERİNDEN ÖLÜYOR"

Sigaranın bırakılması halinde akciğer kanserine yakalanma riskinin önemli ölçüde azalmakta olduğunu belirten Bulut, "Sigara kullanmak ve içilen ortamda bulunmak akciğer kanserinin en önemli nedenidir. Dünya Sağlı Örgütü'ne göre akciğer kanseri tüm dünyada kanser türleri arasında, erkeklerde en sık ölüme neden olan birinci, kadınlarda ise ikinci kanser türüdür. Dünyada her yıl ortalama 1 milyon 300 bin kişinin ölümüne neden olmaktadır. Bu kapsamda sigara kullanan vatandaşlarımız Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğüne Merrez Toplum Sağlığı Merkezi'ne bağlı Sigara Bırakma Polikliniği'ne muayene olup ücretsiz sigara bırakma ilaçlarını temin edebilirler" diye konuştu.

Program kapsamında vatandaşların karbonmonoksit düzeyi ölçümü yapıldı.

‘Koca Ciğer’ Elazığ’da Sergilendi

‘Koca Ciğer’ Elazığ’da Sergilendi

‘Koca Ciğer’ Elazığ’da Sergilendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim