• BIST 9524.71
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

KKTC Başbakanı Kalyoncu: Türkiye suyu isterse verir, herkes bilsin

KKTC Başbakanı Kalyoncu: Türkiye suyu isterse verir, herkes bilsin
KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, "Türkiye bu suyu isterse verir. Bunu herkesin bilmesi gerekir." dedi.

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, "Türkiye bu suyu isterse verir. Bunu herkesin bilmesi gerekir." dedi. Su konusunda Ankara'ya daha önce tepki gösteren Kalyoncu'nun tavrında yaşanan değişiklik dikkat çekti.

Ömer Kalyoncu, KKTC Cumhuriyet Meclis'i Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, bu suyun Türkiye'den geldiğini ve Türkiye'nin bu suyu ülkeye eğer isterse vereceğini herkesin bilmesi gerektiğini ifade etti. Kalyoncu, suyun nasıl yönetileceği konusunda büyük tartışmalar yaşandığını hatırlattı.

Su konusunda üç metin ortaya çıktığını ve bazı maddelerin değiştirildiğini ifade eden Başbakan Kalyoncu, "bu suya ihtiyacımız yoktur" diyebilecek kimsenin bulunmadığını vurguladı.

"BİZİM OLMAYAN BİR SUYUN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

"Bizim olmayan bir suyun peşkeş çekilmesi mümkün değildir." diyen Başbakan Kalyoncu, suyun bize belli şartlarda gönderildiğini ve gönderenlerin de belli bir güce sahip olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.

"Suyun bize belli şartlarda verilmesi doğal." diyen Kalyoncu, suyun vatandaşlara sağlıklı ve en kullanışlı şekilde ulaştırılması için çalıştıklarını aktardı. Bu amaçla 13 maddelik bir anlaşmaya imza koyduklarını ifade eden Kalyoncu, kuyuların kontrolünün kendilerinde olduğuna dikkat çekti. Kalyoncu, bundan tarımda kullanacak suyun çok pahalı olacağı anlamının çıkarılmaması gerektiğini söyledi.

Belediyelerin kendi iradeleri konusunda hassas olduklarının anlaşmada belirtildiğini ifade eden Başbakan Kalyoncu, su fiyatlarına dikkat edileceğini kaydetti.

"İMZALANAN ANLAŞMA SOLCULUK, SAĞCILIK KONUSU DEĞİL"

Başbakan Kalyoncu, imzalanan anlaşmanın solculuk, sağcılık konusu olmadığını, suyun herkesin hakkı olduğunu vurguladı. Suyun idaresinin devletin iradesinde olacağını belirten Kalyoncu, işletmede belediyeler birliğinin temsilcisi olacağını, fiyatla ilgili olarak idarenin söz hakkı olacağını sözlerine ekledi.

DAHA ÖNCE ANKARA'YA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kalyoncu, daha önce yaptığı açıklamalarda da Ankara'ya zaman zaman tepki gösteren açıklamalar yapmıştı. su konusunda Türkiye'nin kendilerine uyguladığı muamelenin hoş olmadığını daha önce yaptığı açıklamalarda kaydeden Kalyoncu, "KKTC bakanları Türkiye'ye giderse ve karşılarına müsteşar yardımcıları oturursa burada bir sorun var. Bu, karşı karşıya kaldığınız durum ve neden ileri gidemediğimizin bir ürünüdür. Bunların değişmesi ve düzeylerle iletişime geçilmesi gerekir." ifadelerini kullanmıştı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim