• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Kızının son sözü 'Anne' oldu

Konya'da aracın çarpması sonucu tarla kenarındaki iki küçük kızını gözlerinin önünde hayatını kaybeden anne, o gün elinden hiçbir şey gelememiş olmasının üzüntüsünü yaşıyor. Anneyi en çok üzen şey ise...
Çaresizlik, acı ve gözyaşı... Evlat acısı yaşayan bir anne... Tarlanın kenarında oturmuş boş gözlerle etrafına bakıyor. Sanki birilerini ararcasına... Sürekli ağlıyor, acısı henüz çok taze. Daha 15 gün önce sürekli geldikleri tarlanın kenarında koşup oynayan iki küçük kızını kaybetmiş. Gözlerinin önünde otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren kızları, 9 yaşındaki Esma ile 11 yaşındaki Şifa’nın yasını tutuyor.
 
Yanına usulca yaklaşıp "Başınız sağolsun dediğimiz" anne Hediye Bağcı’nın ilk söylediği söz; kızı Şifa’nın son sözünün "anne"  olduğunu belirtmesi...
 
Hediye Bağcı (33), çocuklarının traktörden lokum almaya gittiği sırada kazanın meydana geldiğini söyledi.
 
Çocuklarına, "Annem araç geliyor" demeye kalmadan bir anda herşeyin olup bittiğini belirten Bağcı, "İlk başta ne yapacağımı bilemedim. Gözümün önünde çocuklarıma araç çarptı. Koşarak hemen yanlarına gittim.
 
Çocuklarımdan biri aracın altında kalmıştı, diğeri savrulmuştu" dedi.
Sürücünün araçtan inemediğini söyleyen Bağcı, şunları kaydetti:
 
ÇARESİZCE KOŞUP DURMUŞ
 
"Hemen, savrulan Şifa’nın yanına koştum. Gözlerimin içine umutla bakıyordu. Bir o tarafa bir bu tarafa koşturup duruyordum. Koştukça kızım bana baktı.
 
Ancak ikisine de bir şey yapamadım. Çok kötü bir ortam vardı. Kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmedim. Çok zorlandım. Kızımı kurtarmak için aracı kendi çabamla hareket ettirmeye çalıştım. Ancak gücüm yetmedi. İki çocuğum da gözlerimin önünde öldü. Şifa’yı hastaneye kaldırdılar ama zaten durumunun çok kötü olduğunu anlamıştım. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Adeta çıldıracak gibiydim. Evlatlarım henüz çok küçüktü.
 
Kızlarımın acısını geride kalan iki çocuğumla dindirmeye çalışıyorum"
Olay günü ablalarının yanındaki oğlu Musa’nın da ezilmekten son anda kurtulduğunu anlatan Bağcı, kusuru olan kişilerin cezalandırılmasını istediğini sözlerine ekledi.
 
Baba Bilal Bağcı (35) ise uyarı levhalarının da hemen yanı başlarında olmasına rağmen böyle bir olayın gerçekleşmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını aktararak, tek isteklerinin; adaletin yerini bulması olduğunu vurguladı.
 
Ülkü K. idaresindeki otomobil, Beyşehir-Konya karayolunun 33. kilometresinde, 15 gün önce park halindeki traktöre çarpmış, kazada traktörün yanında bulunan Esma ve Şifa Bağcı kardeşler ölmüş,  sürücü ile araçtaki Ümmühan K. ve Ayşe K. yaralanmıştı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim