• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kızıltepe’de iki aile arasındaki 15 yıllık husumet barış yemeği ile son buldu

Kızıltepe’de iki aile arasındaki 15 yıllık husumet barış yemeği ile son buldu
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kılıç ve Karahan aileleri arasında yaşanan 15 yıllık husumet barış yemeği ile son buldu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kılıç ve Karahan aileleri arasında yaşanan 15 yıllık husumet barış yemeği ile son buldu. İki ailenin barışmasında büyük çaba sarf eden kanaat önderi ve Mersin Derikliler Derneği Başkanı Şerif Özkan'ın verdiği barış yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Kızıltepe ilçesinde yaklaşık 15 yıl önce İbrahim Kılıç'ın ölmesiyle Kılıç ve Karahan aileleri arasında husumet başladı. İki ailenin barışması için devreye giren kanaat önderlerinden Mersin Derikliler Derneği Başkanı Şerif Özkan'ın girişimleri sonuç verdi. Özkan, düzenlediği yemekle iki aile fertlerini barıştırarak husumete son verdi. Programa katılan Kızıltepe Müftüsü Masum Taşçı, dua ederek ailelerin kucaklaşmasını sağladı.

Yemekte konuşan Şerif Özkan, "Tesadüfi bir ölüm vakası olmuştur. Rahmetli benim kucağımda sünnet olmuştu. Karahanlılar da benim aile dostum. Ben işitince duruma müdahale ettim. İki tarafa da sağduyu çağrısında bulunarak daha ileride başka olayların olmaması için ricada bulundum. İki tarafa da çok teşekkür ediyorum. Güneydoğu'da daha nice barışlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Bölgede bir daha husumetlerin yaşanmaması için temennide bulunan eski AK Parti Mardin Milletvekili Halit Demir, "Karahan ve Kılıç aileleri arasında 15 yıl önce yaşanmış bir hadise söz konusuydu. Hep beraber yemek yenildi. Hep beraber dualar okundu. Böyle acıların yaşanılmaması için temenniler yapıldı. Çok şükür bu dualar neticesinde biz bu husumeti bitirdik. Bölgemizde tekrar böyle bir husumetin yaşanmasını istemiyoruz. Böyle bir acının yaşanmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Barış yemeğine katılan vatandaşlar da bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim