• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Kızılay’dan İlk Yardım Semineri

Kızılay’dan İlk Yardım Semineri
İnönü Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (İNÜBAT) tarafından gerçekleştirilen Bilim Günleri Etkinlikleri'nde Türk Kızılayı tarafından Temel...

İnönü Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (İNÜBAT) tarafından gerçekleştirilen Bilim Günleri Etkinlikleri'nde Türk Kızılayı tarafından Temel İlk Yardım Eğitim Semineri verildi.

Düzenlenen seminere 130 civarında öğrenci katıldı. Teorik ve uygulamalı anlatım ile katılımcıların konuya daha hakim olması sağlandı. Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın'ın da katıldığı seminer sonunda öğrencilere katılım sertifikası verildi.

İlk yardımın önemine değinen Yalçın, ilk yardımın herkes tarafından bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yalçın, "Hayatın her alanında ummadığımız kazalarla karşılaşıyoruz, bu kazalarda yapılan yanlış müdahaleler bazen ölümcül sonuçlar doğururken bazen de kalıcı sakatlıklara sebebiyet verebiliyor. Ama alınacak kısa süreli bir eğitimle doğru diye uyguladığımız hatalı müdahalelerin önüne geçebiliriz. Bugün İNÜBAT ekibinin daveti üzerine bir İlk Yardım Eğitim Semineri düzenledik. Tecrübeli eğitmenlerimiz Safa Yaşar, Ramazan Soylu ve Şükrü Özmaraslı anlatımı ve uygulamaları ile öğrenci arkadaşlarımıza bu konular hakkında bilgi verdik" dedi.

İNÜBAT temsilcileri Ali Rıza Ekici ve Büşra Şimşek, bilgilendirmeyi ve bilgilenmeyi amaç edindiklerini söyledi. Ali Rıza Ekici ve Büşra Şimşek, "Üniversitemizde ki değerli hocalarımızın makalelerini tanıtmak, onlardan bilgilenmek adına düşündüğümüz Makale Günleri sonrasında konferans seminer gibi etkinliklerimizi Bilim Günleri adında yapmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda tıp öğrencilerinin merakla beklediği "Kadüse" ismindeki dergimiz de basıldı ve dağıtıldı. Önümüzdeki seminerlerde ve kongrelerde sitemizden canlı yayın yapmayı düşünüyoruz. Ekibimizin büyük bir kısmı tıp fakültesi öğrencilerinden oluşuyor" şeklinde konuştu.

Kızılay’dan İlk Yardım Semineri

Kızılay’dan İlk Yardım Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim