• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kız Öğrencilere “Obezite İle Mücadele Ve Sağlıklı Beslenme” Konferansı Verildi

Kız Öğrencilere “Obezite İle Mücadele Ve Sağlıklı Beslenme” Konferansı Verildi
Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü tarafından, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine "Obezite İle Mücadele ve Sağlıklı...

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü tarafından, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine "Obezite İle Mücadele ve Sağlıklı Beslenme" konulu konferans düzenlendi.

Okulun toplantı salonunda yapılan konferansa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Personeli Gıda Mühendisi Selda Boyacı, İl Müdürlüğü teknik personeli ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşma yapan Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, okulda kız öğrencilerin yoğunlukta olması sebebiyle bugünün bilinçli gençleri yarının bilinçli idareci ve annelerini yetiştirmek amacıyla böyle bir konferans düzenlediklerini belirtti. Yıldız, "Sizler ülkemizin geleceği ve geleceğin hamurunu yoğuracak anne adaylarısınız. Obezite İle Mücadele ve Sağlıklı Beslenme konusunu ele alacağız. Sizler biz, anne ve babalarınızdan daha iyi imkanlara sahipsiniz bizlere göre daha başarılı olmadıkça başarılı sayılmazsınız.Her şeyden önce bilmeyi, bilgiyi, öğrenmeyi, sevmeniz gerekir. Bilenle bilmeyenin bir olmadığı gibi, iki günü birbirine eşit olan da ziyandadır. Bilmek için öğrenmek gerekir. Ya alim ol ya da alimleri sevenlerden ol üçüncüsü olma hakikatini aklımızdan çıkarmayalım. Doğru ve faydalı bilgi ile kendimizi süslememiz gerekir. Öğrenmenin yollarından biri mutlaka bol bol kitap okumak, ikincisi ise kendini yetiştirmiş bilen insanları dinlemek ve sorarak öğrenmektir. Fakat doğru, faydalı bilgiyi güvenilir kaynaklardan elde etmeliyiz. Bilen insan çevresinden saygı ve değer görür. Unutmamalı ki sevdiğiniz ölçüde sevilir, saydığınız ölçüde saygı görür, başarılı olduğunuz ölçüde takdir edilirsiniz" dedi.

"PROBLEM DÜNYADA ÜRETİLEN GIDALARIN"

Öğrencilere hayatta iki tip insan olduğunu anlatan İl Müdürü Yıldız, "Birincisi yemek için yaşar, diğeri de yaşamak için yer. Ama her halükarda ikisi de gıda tüketir. Tükettiğimiz gıdaların helal, güvenilir ve hijyen kurallarına uygun üretilip üretilmediğini sorgulamalıyız. Gönlümüzü, beynimizi ve midemizi nelerle doldurduğumuza dikkat etmeliyiz. Aslında midemizi tıka basa doldurmamalı ve daha çok ev yemeklerini tüketmeliyiz. Dünyada 1,5 milyar insan açlıkla mücadele ederken 1 milyar insan da obezite ile mücadele ediyor. Bunun asıl sebebi dünya zenginliklerinin yüzde 95'lik kısmını yüzde 5'lik kesim kontrol ederken, yüzde 5'lik kısmını da yüzde 95'lik kesim tüketiyor. Aslında bakılınca problem Dünyada üretilen gıdaların mevcut nüfusu besleyecek kapasitede olmasına rağmen, adaletsiz dağılım, tüketim alışkanlıklarının değişmesi, israfın hat boyutlara çıkması ve insanımızın duyarsızlığının neticesidir. Gıda güvenliği konusunda geleceğin idarecileri ve anneleri olarak kendinizi iyi yetiştirirseniz sağlıklı nesiller yetişir. Ürün alırken etiket bilgilerine dikkat edilmeli, üretim ve son tüketim tarihleri ile içindekiler kısmına bakmak gerekir. Mutlaka tükettiğimiz gıdaların sağlıklı, güvenilir ve helal olup olmadığına dikkat etmeliyiz. Gazlı içeceklerden vazgeçip onun yerine süt, yoğurt, peynir, yumurta ve meyve tüketin. Yediğinize içtiğinize dikkat edin güvenilir gıda tüketin" ifadelerine yer verdi.

Gıda Mühendisi Selda Boyacı ise, sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda yapılan yanlışlar ve öneriler hakkında bilgiler sunarak, "Obezite İle Mücadele ve Sağlıklı Beslenme" konulu sunumu gerçekleştirdi.

Kız Öğrencilere “Obezite İle Mücadele Ve Sağlıklı Beslenme” Konferansı Verildi

Kız Öğrencilere “Obezite İle Mücadele Ve Sağlıklı Beslenme” Konferansı Verildi

Kız Öğrencilere “Obezite İle Mücadele Ve Sağlıklı Beslenme” Konferansı Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim