• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Kıyafetleri nedeniyle darp eden polisin cezası belli oldu

Kıyafetleri nedeniyle darp eden polisin cezası belli oldu
İzmir’in Alsancak semtinde, motosikletli iki kişinin tacizine uğrayan Derya Kılıç ve Seray Gürer'in yardım istedikleri polis memuru O.Y. tarafından dövüldükleri iddiasıyla açılan davada karar çıktı.

İzmir’in Alsancak semtinde, motosikletli iki kişinin tacizine uğrayan Derya Kılıç ve Seray Gürer'in yardım istedikleri polis memuru O.Y. tarafından dövüldükleri iddiasıyla açılan davada karar çıktı. İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi, “Kamu görevlisinin sahip olduğu yetkiyi kötüye kullanmak” ve “Kasten yaralamak ve hakaret” suçlarından 5.5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan polis memuru hakkında 5 ay hapis cezası ve bin 860 lira para cezası verdi. Mahkeme, hükmün ertelenmesine de karar verdi.

İzmir’in Konak İlçesi Alsancak semtinde, 10 Ağustos 2017 gecesi, motosikletli iki kişinin tacizine uğrayan Derya Kılıç ve Seray Gürer, iddiaya göre polis memurlarından yardım istemek için yanlarına gittiklerinde onların, "Bu kılıkla size az bile yapmışlar" biçimindeki sözlü saldırısına uğradı. Polis memurunun bu sözüne itiraz eden genç kızlar, polis memuru O.Y. nin fiziki saldırısına da maruz kaldı. Olay görüntülerinin Show Haber’de yayınlanmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

5 AY HAPİS VE PARA CEZASI

Polis memuru O.Y. hakkında hazırlanan iddianame, İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Yapılan yargılama sonrasında mahkeme, polis memuru O.Y.'yi önce, "kasten yaralama" suçundan 4 ay, "nüfuzu kötüye kullanmak" suçundan da 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle takdiri indirim yapan mahkeme, polis memuru O.Y.'nin toplamda 5 ay hapis cezası ile hakaret suçundan da bin 860 TL para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme O.Y.'yle ilgili hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verdi.

"MAHKEMENİN KARARI MEMNUNİYET VERİCİ"

Mağdur genç kızların avukatı Z. Cem Demirhan, verilen kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Bu karar, görevli memur dahi olsa, kadınlarımızın kıyafetine karışılamayacağını, hangi gerekçe ile olursa olsun kadınlarımızın darp edilemeyeceğini gösteren, hukuksuzluk ve haksızlık karşısında Türk adalet sisteminin herkese eşit mesafede olduğunu gösteren bir karardır. Kadınlarımızın kıyafetini yargılamanın ve bu yüzden onlara zarar vermenin karşılıksız kalmayacağı; Türk mahkemelerince himaye edilmeyeceği açıktır" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim