• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kışın vazgeçilmezi turşuluklar pazar tezgahlarında yerini aldı

Kışın vazgeçilmezi turşuluklar pazar tezgahlarında yerini aldı
Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi turşuluklar, pazar tezgahlarındaki yerini aldı.

Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi turşuluklar, pazar tezgahlarındaki yerini aldı. Tezgahlarda çeşitlerin bol ve eksiksiz olduğunu söyleyen pazarcı Furkan Mağara, "20 TL ile 5 kiloluk turşu eksiksiz yapılabilir" dedi.

Her gün kentin farklı bölgelerinde kurulan semt pazarlarında, turşuluk sezonunun başlaması ile birlikte turşuluk malzemelere olan ilgi arttı. Pazarda turşuluk ürünlerin bol ve ucuz olduğunu bu nedenle vatandaşların ilgisinin güzel olduğunu söyleyen pazarcı Furkan Mağara, "Turşuluklarımızın çeşitlerinin hepsi geldi. Fiyatlar ucuz ve normal seyirde devam ediyor. Keleğimiz 3 kilosu 10 TL, kornişon salatalık 3-5 TL arasında değişiyor, acur 5 TL, havuç 5 TL gibi rakamlara satıyoruz. Çeşitlerimiz bol ve ucuz. Turşuluk için olan domates 2,5 TL, yerli domatesimiz 4 TL yani fiyatlarımız gayet normal. Vatandaşlarımızın turşuluk ürünlere olan ilgisi çok güzel. Turşu gelenek olduğu için ilgisi de yüksek ve talep çok güzel. Çeşitlerimizde eksik yok pazarda her şey var ve bol" dedi.

5 kiloluk bir turşu bidonunun hazırlanmasının maliyetinin 15-20 TL arasında olduğunu ifade eden Mağara, "5 kiloluk bir bidona 3,5 kilo malzeme dolduruluyor. Ortalama olarak 15-20 TL arasında bu malzeme bol ve rahat bir şekilde dolar. Yani içerisine tam çeşidini dizer. Genel olarak pazarda iş düşük. Sadece turşuluk malzemeler hızlı gidiyor. 1-2 hafta sonra biz meyveye döneceğiz ama meyve pahalı. Vatandaş meyve alırken sıkıntı çekiyor. Sebzelerin fiyatı normal ve ucuz herhangi bir artış yok. Mandalina satılmaya başladı 5 TL, üzüm 5 TL'ye satılıyor yani biraz yüksek. Pazarcıların ürünleri günlük ve taze olur. Biz de taze ürünler almaları için vatandaşlarımızı pazara bekliyoruz" diye konuştu.

Kışın vazgeçilmezi turşuluklar pazar tezgahlarında yerini aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim