• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kırşehir'de 'şap hastalığı karantinası' sona erdi

Kırşehir'de 'şap hastalığı karantinası' sona erdi
Kırşehir'de ve özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yoğun şekilde görülen şap nedeni ile birçok ilde kapalı bulunan canlı hayvan pazarları, hastalığın...

Kırşehir'de ve özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yoğun şekilde görülen şap nedeni ile birçok ilde kapalı bulunan canlı hayvan pazarları, hastalığın kontrol altına alınmasının ardından açılmaya başladı. Kırşehir'de de şap hastalığı karantinası il genelinde kaldırıldı.

Karantinanın kaldırılmasıyla ilgili komisyon kararı sonrası 7 Şubat'tan itibaren Kırşehir Ticaret Borsası'na ait Canlı Hayvan Pazarı'nda hayvan satışlarına başlanacak.

Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere yaklaşık 2,5 aydır ilimizde hayvan nakilleri şap nedeni ile durdurulmuştu. İlimiz hayvancılığı son yıllarda çok hızlı büyüme kaydetmiştir. Bu durum doğrultusunda geçen yıl ülkemize gelen ithal hayvanların yaklaşık yüzde 35'i Kırşehir'e gelmiştir." dedi.

Son iki aydır şap hastalığı ve karantina nedeni ile Kırşehir'e ithal hayvan getirilemediğini belirten Neşet Yavuz, "Bazı üyeler bu durumdan sıkıntılı olduklarını bize bildirdiler. Hatta gümrükte hayvanlarının bekletildiği konusunda bize girişimde bulundular. Kırşehir'de bulunan karantinanın kaldırılması işleminin öne çekilmesini, aksi takdirde gümrükte bekleyen ithal malların ülkemize ve dolayısı ile Kırşehir'e girememesi söz konusu olmuştu." ifadelerini kullandı.

Bu durumu değerlendirerek önce Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, oradan da Tarım Bakanlığı ile irtibata geçtiklerini kaydeden Yavuz, açıklamasında ayrıca şunları ifade etti: "Bu sıkıntıların giderilmesi gerektiğini ve üyelerimizin maddi zararlarına neden olacağını öncelikle Bakan yardımcısına ve daha sonra da Tarım Bakanımıza izah ettik. Sağ olsunlar, konuya yakın ilgi ve alaka gösterdiler ve Kırşehir'deki karantinanın kaldırılması için talimat verdiler ve karantina kaldırılmış oldu. Gümrükte bekleyen ithal malların da Kırşehir'de sevkleri başlamış oldu."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim