• BIST 9524.59
  • Altın 2498.54
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7112
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Kırşehir’de Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

Kırşehir’de  Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kırşehir Belediyesi, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için tedbirlerini alarak hazırlıklarını tamamladı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kırşehir Belediyesi, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için tedbirlerini alarak hazırlıklarını tamamladı.

Yapılan çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kurban Bayramı öncesi Kırşehir Belediyesi'ne bağlı birimler tarafından gerekli bayram tedbirlerinin alındığını, bayram öncesi ve bayram süresince görev yapacak olan personelin, vatandaşların bayramı rahat ve güvenli geçirmeleri için çalışacağını Bayram Namazının Ahi Evran Külliyesinde kılınacağını ve resmi bayramlaşmanın da Külliyede yapılacağını söyledi.

Bayram öncesinde Kırşehir'de yiyecek, içecek satan iş yerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırılırken vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için iş yerlerine gerekli denetimler yapılıyor. 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişini sağlaması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanıyor. Ana caddeler ve ara sokaklarda işportacılık yapan seyyar satıcılar, semt pazarına yönlendirilirken semt pazarlarında da herhangi bir aksaklık meydana gelmemesi için gerekli tedbirler arttırılıyor.

Bayram öncesi kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarı (Hayvan Pazarı Borsasında) ve Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda belirtilen kurbanlık hayvan satış yerlerinde alım ve satımların yapılarak Belediye Veteriner Hekimi ve Zabıta ekiplerince işbirliği ile koordinasyon sağlanarak denetleme ve kontrolü sürekli yapılacak. Kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, hijyenik şartlar ve dini kurallara azami ölçüde uyulması sağlanacak. Bayram süresince kapalı park alanlarından ücret alınmaması için gerekli tedbirler alınacak.

Mezarlık ziyareti için arefe günü Cacabey Meydanın saat 13.30 – 18.30 saatleri arasında ücretsiz otobüs seferleri Belediye tarafından düzenlenecek. Mezarlıklarda arefe günü lokum ve gül suyu bulundurarak ziyarete gelenlere ikram edilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim