• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kırşehir Valisi Necati Şentürk:

Kırşehir Valisi Necati Şentürk:
Uluslararası Göçmen günü nedeni ile Kırşehir'de bulunan göçmen temsilcilerini ağırlayan Vali Necati Şentürk, göçmenlere Türkiye gibi büyük bir...

Uluslararası Göçmen günü nedeni ile Kırşehir'de bulunan göçmen temsilcilerini ağırlayan Vali Necati Şentürk, göçmenlere Türkiye gibi büyük bir devletin misafiri olduklarını söyledi.

Vali Şentürk, "Ülkemiz dünyada hiçbir ülkenin yapmadığı fedekarlığı özveri ile sizlere kucak açarak misafirperverliğini sunmuştur." dedi.

Türkiye'de 2 buçuk milyon mültecinin olduğunu anlatan Vali Necati Şentürk, "Ülkemizde yaklaşık 2 buçuk milyon mülteci var fakat bunların 200 binini bile Avrupa ülkeleri kabul edemiyor. Ülkemizin bu konuda sarf ettiği miktar 7 buçuk milyar dolar. Bütün Avrupa'nın sarf ettiği para da 450 milyon dolar. Bundan da anlaşılıyor ki insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi evrensel değerler sadece kendi insanları için geçerli. Bu çifte standarttır, iki yüzlülüktür. Biz, ülkemize sığınan hiçbir insanı başka ülkeye göndermek gibi bir gayret içerisinde değiliz. Türkiye, tarihin her döneminde zulme uğrayana, göz yaşı dökene kucak açmıştır. Yine öyle yapıyoruz. Bize sığınan kim olursa olsun, dinine, diline bakmadan ülkemize kabul ederek yardım ediyoruz. Avrupa kadar zengin değiliz fakat kültürel olarak Avrupa'dan çok zenginiz. Bizim gönül coğrafyamız Anadolu'dan başlar Nianmar'a kadar uzanır. Bizim kültür sınırlarımız siyasi sınırlarımızın çok ilerilerine gider. Onun için bütün dünya alemindeki İslama düşman ülkeler, önce Türkiye'ye düşmanlık ediyor. Ülkemiz ayakta kaldığı sürece Türk-İslam ülkelerine sahiplik yapacaktır." diye konuştu.

Kırşehir halkınında mültecilere karşı kucak açtığını ifade eden Vali Şentürk, "Kırşehir halkı da sizi kardeş olarak kabul etmiştir. Kırşehir halkı size karşı büyük bir teveccüh göstermiştir. Ecdadına layık bir biçimde bu gelen kardeşlerimizi bağrımıza bastık, himaye ettik. Bugün ilimizde 4 bin 600 civarında mülteci bulunmaktadır. İlimizdeki sığınmacıların hiçbir güvenlik sorunu yoktur. Onlardan da memnunuz, hiçbir olumsuz davranışları olmadı. Valiliğimiz olarak elimizden gelen yardımı onlara yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kırşehir Valisi ziyaretine İl Göç İdaresi Müdürü Osman Demir ve Kırşehir'de bulunan mülteci temsilcileri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim