• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci:

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci:
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ziyaret gerçekleştiren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir'in geleceğinin ahilikte olduğunu söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ziyaret gerçekleştiren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir'in geleceğinin ahilikte olduğunu söyledi.

Ahilik Kutlamaları ve Ahilik hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı, Cumhuriyet tarihinin en önemli külliye projesini inşa ederek Kırşehir'e ve İç Anadolu bölgesine büyük bir hizmetin yapıldığını ifade etti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Göreve geldiğimiz günden bu güne sivil toplum örgütleri, siyasilerimiz, özel kuruluşlar ve diğer kamu kurumları ile hep istişare içinde olduk. Çünkü her zaman biz bilincine inandık. Paylaşmanın, istişarenin, birlik ve beraberliği her zaman ön planda tuttuk. Esnaf odalarımızla da her zaman ilişkilerimiz çok iyi oldu ve paylaşımlar çok iyi yönde oldu. Çünkü Kırşehir bir Ahi şehri. Kırşehir Ahiliğin başkenti. Kırşehir'in geleceği Ahilikte diye düşündük." dedi.

Nüfusa göre esnafın Kırşehir'de çok fazla olduğunu anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, " Kırşehir nüfusuna göre küçük esnafın en fazla olduğu şehir. Bizler de Ahi şehri olan Kırşehir'in daha fazla gelişmesi, Ahiliğin Türkiye ve dünyada tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için TOBB, TESK ve TESKOMB" un katkılarıyla Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesini yapıyoruz. Projemiz hızla ilerliyor, müzemiz bitti, iç dizaynını yapıyoruz. İç dizaynı bittikten sonra projemizin ilk etabı bitmiş olacak. Ondan sonraki aşamada Kız Meslek Lisesi ve Kültür Müdürlüğünün yıkılması var. Bu alanlar yıkıldığında yerlerine Ahilik Araştırma Merkezi, Arasta, Esnaf Odaları yapılacak. Sonraki aşamalarda Jandarma, Polis Evi ve öğretmen evlerini yıkımı var. Bu kamu binalarının yerleri ayarlandıktan ve yeni binalarım yapımı gerçekleştikten sonra yıkımı yapılacak. Diğer bir yıkımı olacak yer Ahi çarşımız. Çarşımızla ilgili daha öncede açıklama yapmıştım ama farklı söylentiler çıkmış. Biz Ahi çarşımızda yer alan hiçbir esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Yine Ahi çarşımızın yerine yeni bir çarşı yaptıktan sonra yıkımı yapılacak. Bu yıkım aşaması belki 5 yıl belki 10 yıl sonra gerçekleşecek. Şu an ki aşamada Ahi çarşısının yıkımı ile ilgili çalışma yok. Yıkıma karar verdiğimizde esnafımızı çağırıp karşılıklı konuşacağız." diye konuştu.

Ahilik Haftası Kutlamalarının her yıla oranla daha da geliştiğini ifade eden Bahçeci şöyle konuştu:

"Bu yıl Ahilik Haftası Kutlamalarında her zamankinden çok daha farklı olacak. Çünkü Cacabey Meydanımızda çok büyük bir kitap fuarı gerçekleştireceğiz Fuarımıza çok sayıda yazar katılacak, hem söyleşi hem de imza günleri olacak. Kırşehir için çok güzel bir kültürel etkinlik olacak.. Ahilik haftamızda yine konserlerimiz, söyleşilerimiz, şiir dinletilerimiz, halk oyunları etkinlikleri de yer alacak. Ayrıca bu yıl Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile yaptığım görüşmeden sonra kutlamalara bütün üst düzey yargı organlarını da getirmeyi planlıyoruz. Zerrin Hanım bizlere bu konuda sonuna kadar destek verecek. Başbakan ya da Cumhurbaşkanı da programları uyarsa kutlamanın son günü katılacaklar. Siyasilerin katılımının yanında bizlerin Ahiliği sahiplenmesi ve birlik ve beraberlik içerisinde olmamız da çok önemli. Bu aşamada esnaf odalarımız, TOBB, TESK ve TESKOMB bizlere Ahi Külliyesinde çok destek verdiler. Bizler de ilin yöneticileri olarak törenlerle birlikte Ahi Evran'in şehirde oluşturduğu atmosferi tam olarak korumaya çalıştık. Külliyemiz tam olarak tamamlandığında da Cumhuriyet tarihinin ilk Külliyesi Kırşehir'de hayat bulacak. Böylelikle Ahilik Kırşehir'de en güzel şekilde yaşatılacak."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim