• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kırlı bayram tatili öncesi sürücüleri uyardı

Kırlı bayram tatili öncesi sürücüleri uyardı
Kula Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Kurban Bayramı öncesi her bayramda yaşanan acı tabloların yaşanmaması için sürücüleri...

Kula Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Kurban Bayramı öncesi her bayramda yaşanan acı tabloların yaşanmaması için sürücüleri uyardı.

Kurban Bayramı'nın 9 gün sürmesi nedeniyle tatile çıkacak olan vatandaşlara uyarılarda bulunan Kula Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Bayram tatili süresince trafik yoğunluğunda önemli oranda artış olduğunu dile getiren Kula Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, "Trafik kazaları, bilinen yanlış davranış ve ihmaller veya nedenler zincirinin son halkası olup, daha önce alınacak önlemler ile kaçınılabilir ve korunabilir bir olaydır. Kaza olasılığını hazırlayan faktörler yok edilmek suretiyle, olasılık azaltılarak, trafik kazalarından korunulabilir ve kaçınılabilir. Ülkemizde trafik kazaları önemli ve öncelikli bir halk sağlığı sorunudur. Trafik kazaları; toplumdaki yaygınlığı, ölüm ve sakatlık yapma boyutu ve neden olduğu ekonomik kayıp boyutu bakımından da önemlidir. Kurban Bayramı tatili başlıyor. Milyonlarca araba yollarda olacak, tatile gidecek veya akraba ziyaretlerinde bulunacaklar. Biliyoruz ki bayram bitiminde açıklanan trafik kazaları bilançosu hepimizi derinden üzüyor. Aman ne olur dikkat. Yollar kan gölüne dönmesin, Bayram zehir olmasın. Emniyet kemerinizi mutlaka takınız. Uykusuz ve yorgun araç kullanmalıyız. Alkollü araç kullanmak çok tehlikelidir. Trafik işaret ve kurallarına uyunuz. Hatalı solama yapmayınız. Hız limitlerine uyunuz. Takip mesafesine riayet ediniz. Küçük çocukları ön koltukta oturtmayınız. Bebekler için arkada çocuk koltuğu kullanılmalıdır. Cep telefonu ile konuşurken araç kullanmamalıyız. Unutmamalıyız ki yaşam, hepimiz için çok önemlidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim