• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kırklareli’nde 238 cadde ve sokak yenilenecek

Kırklareli’nde 238 cadde ve sokak yenilenecek
Kırklareli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından cadde ve sokakların yenileme çalışmaları devam ediyor.

Kırklareli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından cadde ve sokakların yenileme çalışmaları devam ediyor.

'Kırklareli'nde bozuk yol kalmayacak" hedefi ile çalışmalarını sürdüren ekipler, parke taş çalışmasının ikinci etabına devam ediyor. Bu kapsamda Kırklareli'nin 12 mahallesinde 300 bin metrekare parke taşı kaplama ile 238 cadde ve sokak yenilenecek.

Pınar ve Kocahıdır mahallelerinde devam eden çalışmalar kapsamında altyapı faaliyetlerinin tamamlandığı sokak ve caddelerde parke taşı kaplama çalışması başladı. Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından, geçtiğimiz yıl kent merkezinde toplamda 25 kilometrelik yola yapılan 48 bin ton sıcak asfalt döşeme çalışması, Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında caddenin baştan aşağı yenilenmesi ve ardından Hastane Caddesi, Karaumur ve İstasyon Caddeleri'nde tamamlanan yenileme çalışmalarının yanında Pınar Mahallesinde 280 bin metrekarelik alanda parke taşı çalışmalarına başlanmıştı. Çalışmaların 2018 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Pınar Mahallesinde bir süredir yürütülen yol çalışmalarının 1. etabının geçtiğimiz yaz bittiğini ifade eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, altyapı faaliyetlerinin tamamlandığı sokak ve caddelerde yenileme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

"Hemşerilerimize güzel bir yaşam alanı sunacağız"

Pınar Mahallesinde 95, Kocahıdır Mahallesinde 12 sokak ve caddeyi yenilenmesine başladıklarını belirten Başkan Kesimoğlu, mahalledeki çalışmaların kesintisiz devam ettiğini söyledi. Pınar ve Kocahıdır mahallelerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Kesimoğlu, "Pınar Mahallemizde 110 bin metrekare alanı parke taşı ile kaplamak üzere çalışmalarımıza başladık. Pınar Mahallesinde altyapısı tamamlanan bütün cadde ve sokaklarımızı parke taşı ile kaplayacağız. Mahallenin kuruluşundan bugüne kadar yapımına başlanan en büyük çalışmayı gerçekleştirecek, hemşehrilerimize güzel bir yaşam alanı sunacağız" dedi.

Diğer yandan Kocahıdır Mahallesinde de yol çalışmaları yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Kesimoğlu, 12 cadde ve sokak olmak üzere toplam 8 bin metrekare alanın yenileneceğini belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim