• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kırım Köprüsüne Çarpan Gemi Kaptanının Çocukları Yardım Bekliyor

Kırım Köprüsüne Çarpan Gemi Kaptanının Çocukları Yardım Bekliyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in büyük önem verdiği Kırım köprüsüne çarpan "Lira" gemisinin 2. kaptanı Tufan Kiriş'in çocukları, babalarının...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in büyük önem verdiği Kırım köprüsüne çarpan "Lira" gemisinin 2. kaptanı Tufan Kiriş'in çocukları, babalarının biran önce Türkiye'ye getirilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

9 mürettebatından 5'i Türk asıllı olan Panama bandıralı "Lira" gemisi, Rusya'nın 2014 yılında Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na Azak Denizi üzerinde inşa etmekte olduğu köprünün direklerine çarpmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hayati önem verdiği köprünün direklerine hasar veren gemi mürettebatı, kazanın gerçekleştiği 19 Mart günü saat 22.25'ten itibaren gemide alıkonuldu. 18 Mart'ta yük almak için Samsun'dan Rusya'ya giden kuru yük gemisinin 2. kaptanlığını yapan 3 çocuk babası Tufan Kiriş'in (55) kızı Özlem Kiriş (27) ve oğlu Muhammet Kiriş (20), babalarının biran önce Türkiye'ye getirilmesi için devletten yardım bekliyor.

Çok kısa bir sürede Türkiye'den adım beklediklerini ifade eden Özlem Kiriş, "Babamın içinde bulunduğu gemi, Kırım'da ilhak edilen bölgede Rusya tarafından yapılan Kerch Boğazı'ndaki köprünün yapım aşamasında olan direklerine çarptığı için şu an orada tutsak konumunda. Bizim aldığımız bilgilere göre 15 Nisan'da karar çıkacak. Babamlara verilen bilgi haricinde haberlerden edindiğimiz bilgiye göre yaklaşık 2 milyon dolarlık bir tazminata tabi tutuldular. Babamlar şu anda hala orada tutsak konumundalar. Ayın 18'inde Türkiye'den ayrıldılar ve 20 günlük erzak ve temiz suyla buradan çıkış yaptılar. Şu anda orada ne kadar kalacaklarını bilemiyoruz. Gemileri Panama bandıralı. 9 mürettebatı bulunuyor ve mürettebatın 5'i Türk asıllı, 2'si Hintli ve 2'si Gürcistan asıllı" dedi.

"RUSYA GEMİ MÜRETTEBATININ DIŞARI ÇIKMASINA İZİN VERMİYOR"

Rus yetkililerin gemi mürettebatının dışarı çıkmasını izin vermediğini belirten Özlem Kiriş, "Babamla iletişimimizde şu anda bir sıkıntı yok. Çünkü gemi içerisindeler. En azından bu bizim için biraz daha ümit verici bir şey. Rusya'da herhangi bir yerde tutulmuyorlar. Ama gemide de erzak ve temiz su sorunu var. En son babamla konuştuğumda 4 günün üzerinde banyo ettiğini, 1 bardak suyla sabahları yüzünü yıkadığını, yemek öğünlerini kıstıklarını söyledi. Orada bulunan insanlar belli bir yaş grubuna ait insanlar. Özellikle babamın şeker ve tansiyon hastalığı var. Rusya, gemi mürettebatının dışarı çıkmasına izin vermiyor. İçeri erzak sokmak için de herhangi bir talepleri olmadı. Çünkü kısıtlı gitmeye çalışıyorlar. Bu konuyla alakalı olarak kendilerine çok da bir bilgi verilmiyor. 15 Nisan'da karar çıkacak olduğunu biliyor olmalarına rağmen 2 gün önce tazminata çarptırıldıklarını haberlerden öğreniyor olmaları bile ne kadar iletişim kopukluğu olduğunun göstergesidir. Babamın sağlıklı bir şekilde Türkiye'ye gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

"GEMİ PANAMA BANDIRALI OLABİLİR AMA İÇİNDE 5 TÜRK GEMİCİ VAR"

Gemide 5 Türk mürettebatın olduğunu dile getiren Tufan Kiriş'in oğlu Muhammet Kiriş ise, "Bu babamın başına gelen ilk olay değil. Bu yüzden kötü bir şansının olduğuna da inanıyoruz. Babam hakkında olan durumların hiçbirisini haberlerden takip etmek istemiyoruz. En kısa zamanda net bir bilgi istiyoruz. O gemi Panama bandıralı olabilir ama içinde 5 Türk gemici var. Bunlara sahip çıkılmasını istiyoruz. Sesimizi duyurmak için de internette imza kampanyası başlattık. Elimizden geldiğince biz de uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

Lira adlı geminin 2. kaptanı Tufan Kiriş'in 2 çocuğu babalarının tekrar Türkiye'ye getirilmesi için çaba sarf ederken, Kiriş'in 1 oğlu da şu anda vatani görevini yapıyor.

Kırım Köprüsüne Çarpan Gemi Kaptanının Çocukları Yardım Bekliyor

Kırım Köprüsüne Çarpan Gemi Kaptanının Çocukları Yardım Bekliyor

Kırım Köprüsüne Çarpan Gemi Kaptanının Çocukları Yardım Bekliyor

Kırım Köprüsüne Çarpan Gemi Kaptanının Çocukları Yardım Bekliyor

Kırım Köprüsüne Çarpan Gemi Kaptanının Çocukları Yardım Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim