• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kiraz’da Kestane Üreticilerine Ekipman Ve Fidan Desteği

Kiraz’da Kestane Üreticilerine Ekipman Ve Fidan Desteği
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün kestane üretimi yapılan ilçelerdeki kestane hastalıklarıyla mücadele çalışmaları Kiraz'ın 8 mahallesi ile sürdü.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün kestane üretimi yapılan ilçelerdeki kestane hastalıklarıyla mücadele çalışmaları Kiraz'ın 8 mahallesi ile sürdü.

Kiraz Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen kurs ile üreticilere kestane hastalıklarıyla mücadele çantası ve 3 bin adet kestane fidanı dağıtıldı. Törende konuşan Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül, eğitimlere daha fazla üreticinin katılmasını istedi. Şubat ayında düzenlenen eğitimler sonrası Kiraz Belediye Düğün Salonu'nda kestane hastalıklarıyla mücadele çantası ve fidan dağıtımı için tören düzenlendi. Törene Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Tuncay Can, Bayındır Orman İşletme Müdürü Hasan Sarıtaş, Kiraz Orman İşletme Şefi Durmuş İlker Şahin, Kiraz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Zafer Ölmez, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şerif Emre Akın, Nüfus Müdürü Orhan Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yazıcı ve Tapu Müdüresi Belkıs Kafadar katıldı.

Törende konuşan Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Tuncay Can kestane hastalıkları ile mücadele hakkında geniş bir sunum yaptı. İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da kestane hastalıklarıyla mücadele konusunda ilçelerde yürüttükleri faaliyetleri aktardı.

"DAHA FAZLA KÖYÜN KATILMASINI İSTERDİM"

Katılımın daha fazla olmasını beklediğini dile getiren Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül ise "Kursa 8 köyün vatandaşının değil de daha fazla köyün vatandaşının katılmasını isterdim" ifadelerini kullanarak bundan sonraki dönemde eğitimlerin daha fazla köyü kapsamasının sağlanmasını istedi. Akgül kursa katılanları kutlayıp Orman Teşkilatı'na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Tören sonunda Kirazlı vatandaşlara kestane hastalıklarıyla mücadele çantaları ve 3 bin adet kestane fidanı dağıtıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim