• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kılıçdaroğlu’undan vize açıklaması

Kılıçdaroğlu’undan vize açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili, "Vize krizi sorunu büyüyebilir, sağduyu ile çözülmelidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili, "Vize krizi sorunu büyüyebilir, sağduyu ile çözülmelidir" dedi.

CHP Denizli il binası açılışı için kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iş adamları ve sanayicilerle yaptığı toplantı ardından basın mensupları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "İhracat açısından Türkiye'nin 8'inci ili. Sanayide olağanüstü başarılara imza atmış. Büyük firmalar Denizli'de. Denizli iş dünyası büyümesi ihracatı istihdamı önemli bir kent. Sanayici arkadaşları dinledim, Erdoğan'a rağmen vize krizini sonlandırılması onların arzusu. Vize krizi sorunu büyüyebilir, sağ suyu ile çözülmelidir. Sanayicinin de isteği bu yönde" dedi.

Sanayicilerin sıkıntılarını dinlediğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Sanayiciler ara eleman sıkıntısı çekiyor. Fabrika kuruyoruz, üretiyoruz, eğitim sisteminden dolayı şikayetçiler. Eğitim sistemi sanayiciye engel. Türkiye'ye yabancıların gelmesi, iş birliği yapmaları önemli ama son birkaç yıldan bu yana yabancıların Denizli'ye gelmiyor endişe duyuyorlar. Hemen kendilerine şunu aktardık: Her ülkenin sanayi stratejisi vardır 50-100 yılda Türkiye nereye gidiyor. Sanayide, tarımda strateji gerçekleşmesi gerek. Kendilerine söyledik, CHP Genel Başkanı olarak önümüzdeki süreçteki stratejileri 5 ana başlıkta paylaştım" dedi.

Dolardaki artış hakkında konuşan CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan az özce "50 milyar lira nereden çıktı?" dedi. Kendisine önerim şu torunu matematik biliyordur. Torununu alsın bir de hesap makinesi alsın. Dolardaki 1 kuruş artışın maliyetini çıkarsın. Eğer bu hesabı yapmaktan acizse gelsin bana ben kendisine hesap vereyim" ifadelerini kaydetti.

Denizli'nin ekonomideki yerine değinen Kılıçdaroğlu, "Hükümetin sağlıklı planlama yapması lazım. Denizli kamudan beklenen yatırımı almıyor. Denizli ihracatta Türkiye 8'ncisi. 500 firma arasında ciddi potansiyel var, turizm alanları tanıtılamıyor. Büyükşehir açısından da büyük sorunlar var. Turizm alanları yeterince tanıtılamıyor, tarımda yaşanan sorunlar var. Bu sorunları aşmak mümkün. Madde madde anlattık. Bu açıklamalar endişe bırakıyorsa rahatlıkla söyleyin. Ama çıkışta şunu gördüm Türkiye demokrasiyi geliştirmek zorun olan Türkiye'dir. Bütün komşuları ile dünya ile barış içinde yaşaması gereken ülkedir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bülent Ecevit ile ilgili sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Erdoğan rahmetli Ecevit ile ilgili sert cümleler kullandı. Milliyetçiliğini sorguladı. Yaşı ve sağlığı istismar edilmemeli, hele hele ölen bir insanın yaşından istismar edilmemeli. Doğru değili olmamalı. Ecevit'in milliyetçiliğini eleştiriyorsan rahmetli Ecevit milliyetçiliği Kıbrıs'ta Beşparmak Dağları'nda yazılı. Afyon tarlalarında yazılı. Erdoğan milliyetçi geçiniyorsun. Ege Yunan adalarına bak. Milliyetçiliğin makam milliyetçiliği, adalara sahip çık. Türkiye'ye ait olan adalarda Yunanistan bayrağı dalgalanıyor. Ecevit'le uğraşma. O hizmet etmiş birisidir. Niye onunla uğraşıyorsun" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’undan vize açıklaması

Kılıçdaroğlu’undan vize açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim