• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının raporu İngilizce ve Fransızca’ya çevrilecek 

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının raporu İngilizce ve Fransızca’ya çevrilecek 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta düzenlenen saldırı için CHP’de oluşturulan komisyon raporunu 10 gün içinde tamamlayacak.

Raporun İngilizce ve Fransızca’ya da çevrileceğini açıklayan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Dünyanın yaşanan olayları da bilgi kirliliği olmadan en doğru şekilde takip etmesini istiyoruz” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta düzenlenen saldırının ardından CHP’de kurulan komisyon çalışmalarında sona geldi.

 

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, saldırının ardından kurulan ve yaklaşık 20 gündür çalışan 7 kişilik komisyonun başkanlığını yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu süreçte hem adli bilirkişilerle hem de bu konuda uzmanlarla çalıştıklarını söyledi. Saldırıyla ilgili tüm ayrıntıları ortaya çıkararak nihai bir noktaya getirmek istediklerini belirten Özkoç, “Bundan sonra genel başkanımıza, partililerimize, milletvekillerimize olan hiçbir saldırının peşini bırakmayacağız” dedi.

 

‘ÇUBUK’TA ÖLDÜRME KASTI İLE LİNÇ GİRİŞİMİ VAR’

 

Çalışma kapsamında saldırıya karışan herkesi tek tek tespit ettiklerini belirten Özkoç şunları söyledi; “Saldırıyı kim ne yapmış? Organize mi değil mi? Bunları araştırıyoruz. Organize olduğunu tespit ettik. Çünkü birlikte hareket ediyorlar. Birlikte takip ediyorlar. Birbirleri ile haberleşiyorlar. Hem birbirlerini hem de toplumu yönlendiriyorlar. Bu bir acının dışa vurumu değil. Tam tersine bir provokasyon ve arkasından da öldürme kastı ile bir linç girişimi var. Bu bizim için çok önemli. Orada “vurun öldürün” diyenler, “evi yakın” diyenler var. Orada genel başkanın arabasına taş değil kaya atanlar var. Demir çubuklarla saldıranlar var. Bunu görmemezlikten gelemeyiz. Bu konu üzerinde nereye kadar gitmesi gerekiyorsa oraya kadar gideceğiz.”

 

RAPOR İNGİLİZCE VE FRANSIZCA DA YAYINLANACAK

 

Devam eden çalışmada tespit ettikleri kişi sayısının 22 olduğunu belirten Özkoç, “Bunları tek tek Cumhuriyet Başsavcılığına bildiriyoruz. Onlar takibini yapıyor. Biz de onları takip ediyoruz” dedi. Komisyon çalışmasını tamamladıktan sonra bir rapor hazırlayarak kamuoyu ile paylaşacak. Raporun 10 gün içinde tamamlanabileceğini belirten Özkoç, “Rapor bittikten sonra hem İngilizce hem de Fransızca olarak da basılacak. İçine tüm görselleri de koyacağız. Böylece dünyanın da düzgün bir şekilde Türkiye’yi takip etmesini, bir bilgi kirliliği olmadan gerçekler doğrultusunda bu yaşananları takip etmesini sağlayacağız” dedi.

 

Saldırıyla ilgili hukuki süreci sonuna kadar takip edeceklerini belirten Özkoç, iç hukuk yolları tükendiğinde uluslararası mahkemelere de konuyu taşıyacaklarını ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim