• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kılıçdaroğlu’na saldıranlara destek olan okul müdürüne büyük tepki!

Kılıçdaroğlu’na saldıranlara destek olan okul müdürüne büyük tepki!
Kılıçdaroğlu’na saldıranlara destek olan okul müdürüne büyük tepki: Çocuklarımız bu zihniyete teslim edildi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran AKP'li Osman Sarıgün'e "Osman Dayı" diye hitap eden, Kadir Mısırlıoğlu hayranı okul müdürü Ayşe Çevik'e sosyal medyada büyük tepki gösterildi. CHP'li Altıok da müdüre tepki göstererek, "AKP iktidarında çocuklarımız maalesef bu zihniyete teslim edildi." dedi

İzmir’de Çiğli Selim Diniz İlkokulu Müdürü Ayşe Çevil’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıranlardan olan ve gözaltına alınan AKP’li Osman Sarıgün’e “Osman Dayı” diye hitap etmesi ve “Osman Dayı’yı savunmak için 800 avukat gönüllü olmuş, gurur duydum” iddiasını ileri sürmesi tepkilere neden oldu.

HP Parti Meclisi üyesi ve eski CHP Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Müdür Ayşe Çevik’e tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akatlı, “İzmir Çiğli’de bir ilkokul müdürü… Özünde barış, kardeşlik ve demokrasiye yapılan saldırı için ‘gurur duydum’ diyor, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı fesli meczuba ‘uzun ömürler’ diliyor. AKP iktidarında çocuklarımız maalesef bu zihniyete teslim edildi.!


Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakmak için mücadelemiz hiç bitmeyecek. Bilimçle laik bilimsel ve demokratik eğitim hakkını savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

BirGün’ün olayla ilgili haberinin ardından, Facebook ve Twitter kullanıcıları da müdür Ayşe Çevik’e büyük tepki gösterdi.

Haber paylaşımına yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

  • “Şiddet kimden gelirse gelsin kime gelirse gelsin bunu kabul etmek savunmak insanlığa yakışmaz. Hele böyle bir makamda olan birinin bunu normaldir gibi, övermiş gibi görmesi bulunduğu makama da hakareti bu makamda oturandan her türlü kötülüğün herkese gelmesi muhtemeldir, suç işlemektedir”
  • “Lafı uzatmaya gerek yok. Bunları tanıyoruz. Çocuklarımızı zehirlemelerine seyirci kalınmamalı. Başta müdürlük yaptığı okuldaki veliler, sonra Çiğli’deki veliler bir araya gelip, bu linççi müdür ve benzerlerine karşı nasıl mücadele edeceklerini konuşup harekete geçmeli. Bunlardan her yerde bulmak mümkün. Çocuğunu alıp başka okula versen orada da çıkar başka bir linççi. O yüzden laik, bilimsel, demokratik bir eğitim isteyen tüm veliler okul okul, ilçe ilçe örgütlenmeli.”
  • “O koltuğa oturmak için kaç mülakatta torpil yapmışlardır. O da şimdi karşılığını böyle veriyor.Bu kadın çocuklara şiddetin kötü olduğunu mu öğretecek? Okulda kavga eden çocuklara bu mu doğru yolu gösterecek? Bunun yönettiği okulda huzur olabilir mi?”

KADİR MISIRLIOĞLU HAYRANI ÇIKTI

ekran-resmi-2019-04-23-13.25.59.png

Öte yandan Müdür Ayşe Çevik’in Kadir Mısıroğlu hayranı olduğu da ortaya çıktı. Facebook hesabında, 16 Nisan’da Kadir Mısıroğlu’nun fotoğrafını ve sözlerini paylaşan Çevik’in, Mısıroğlu’na uzun ömürler dilediği görülüyor.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim