• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a tank palet fabrikası çağrısı!

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a tank palet fabrikası çağrısı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tank palet fabrikasıyla ilgili ikinci bir kararnamenin olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, 'imzaladığın ikinci kararı da Resmi Gazete'de yayınla' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere katıldı. Burada günün anlam ve önemine ilişkin düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye veren Kılıçdaroğlu, ardından 7 Eylül Şehitler Abidesi'ne karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdarooğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hiçbir zaman harcanan her kuruşun hesabını vermekten vazgeçmeyeceğiz. Vatandaştan para alıyorsan aldığın parayı kuruşu kuruşuna açıklayacaksın. Bizim inancımızda israf haramdır, eğer birilerini zengin etmek için vatandaşın ödediği vergiyi alıp bir çıkar grubuna aktarırsanız orada sorun var demektir. İstanbul'da Yenikapı'da binlerce araç. Bu paralar kime gidiyordu? Bütün bunları yeri geldiğinde açıklayacağız.

Bir siyasi patinin genel başkanı cumhurbaşkanı olamaz. Bir cumhurbaşkanı seçildikten sonra bir kişi parlamentoda namusu ve şerefi üzerine ant içiyor. 600 milletvekilinin gözü önünde bu yemin ediliyor. Ama bugün gördüğümüz tablo başka. Tarafsız bir cumhurbaşkanı yok. Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Bunun için gerekiyorsa Anayasa'nın değişmesi lazım. Gelin referandum yapalım.

Kalktılar tank palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çektiler. Hadi fabrikaları sattın, ya bir devlet kendi silah fabrikasını başka bir orduya verirler mi? Yok dediler öyle bir şey. Resmi Gazete'yi gösterdim, bir şey diyemediler. İkinci bir kararname daha var, onu gizliyorlar. Katar ordusuna verdiler. Şimdi Erdoğan'dan rica ediyorum, imzaladığın ikinci kararı da Resmi Gazete'de yayınla. Çünkü o tank palet fabrikası bu milletin vergileriyle kuruldu. Neden gizliyorsunuz milletten?"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim