• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

KILIÇDAROĞLU: İSTANBUL'A BAHAR GELDİ

KILIÇDAROĞLU: İSTANBUL'A BAHAR GELDİ
Kılıçdaroğlu "İstanbul'da bizim elimizdeki verilere göre İmamoğlu kazanmış durumda. Bizi üzen şu, başbakanlık meclis başkanlığı yapmış birilerinin daha elinde veri olmadan açıklama yapması Binali Bey'e yakışmadı." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Bizim elimizdeki verilere göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu kazanmış durumda. Islak imzalı tutanaklara bakıyoruz. Buradan İstanbul'daki bütün arkadaşlarıma sesleniyorum; 48 saat hiç kimse uyumayacak" açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da parti genel merkezinde açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"İlk kez bu kadar adaletsiz bir seçimle karşı karşıya kaldık. Kampanyalar mı dersiniz, başka şeyler mi dersiniz. Ama halk demokrasidan yana tavrını koydu. Halk demokrasiyi seçti. Türkiye'de demokrasinin gelişmesi bölge için de önemli. Bizim elimizdeki verilere göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu kazanmış durumda. Islak imzalı tutanaklara bakıyoruz. Buradan İstanbul'daki bütün arkadaşlarıma sesleniyorum; 48 saat hiç kimse uyumayacak. Sandıklar terk edilmeyecek. İstanbul'a da bahar gelecek. Tıpkı Ankara'ya baharın geldiği gibi. Bütün baskılara rağmen bir başarı elde ediyoruz. 

Bunu asla bir zafer olarak telaffuz etmiyoruz. Bu bir başarı. Demokratik açıdan da insani açıdan da yapılan seçimden elde edilen başarı dünya açısından da memnuniyetle karşılanacaktır, demokrasi gelişiyor diye. 

Ankara'yı kazandık. Adana'yı, Antalya'yı, Mersin'i, Kırşehir'i, Ardahan'ı, Artvin'i, Bolu'yu Bilecik'i kazandık. Seçimin sıcaklığı geçtikten sonra Türkiye tekrar yanıcı günlerine ekonomiye dönecektir. Mutfakta ciddi bir yangın var. Ekonomik kriz var bunun aşılması için ne gerekiyorsa biz her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. 

Sayın Meral Akşener'e yürekten teşekkür ederiz. Balıkesir'de, Uşak'ta CHP'li arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum, mutlaka sandıklara sahip çıkın." 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim