• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok

Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıklar konusunda bizim CHP olarak görüşümüz şu. Kürsü dokunulmazlığı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıklar konusunda bizim CHP olarak görüşümüz şu. Kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık olmasın." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde belediye hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu; "Bugün güzel bir gün. Güzel bir hava, güzel bir atmosfer var. Ama emin olun yüreğimiz yakan olaylar da olmuyor değil. Dün iki şehidimiz daha geldi. Yüreğimiz burkuluyor. İçimiz acıyor. Gencecik fidan gibi çocuklarımızı toprağa veriyoruz. Acı olan şudur. Çocukların babalarını toprağa verdiği bir süreçten, babaların çocuklarını toprağa verdiği bir sürece geldik. Evlat acısı yaşıyor şehitlerimizin anneleri ve babaları. Hani bizde güzel bir söz var ya. "Allah kimseye evlat acısı vermesin" diye. En büyük arzumuz da budur. Tabi hepimizin düşünmesi gereken belli konular var. Neden Türkiye bu hale geldi? 14 yıldır. Terörsüz bir Türkiye devraldınız, bugün Güneydoğu'da şehirler silah deposu haline geldi. Neden? Kim getirdi bu hale. Kim yönetiyordu bu ülkeyi? Kim başbakandı? Kim bakandı? Kim İçişleri bakanıydı? Bunların tamamının sorgulanması lazım. Kimsenin kahramanlık edebiyatı yapma gibi bir hevesi olmasın. Bu ülkenin fakir fukara çocukları şehit olarak geliyor. Ankara'daki beylerin hangisinin çocuğu o bölgelere gitti. Hangisi gitti o bölgelerde çarpıştı. Onlar Ankara'da oturdular keyiflerine baktılar." dedi.

"Bugün Karaman'da bir dava daha görülüyor." diyen Kılıçdaroğlu; "O davayı yakından izleyeceğiz. Çocuklarımıza yapılan muamelenin hesabını sonuna kadar soracağız. Hiçbir çocuğu koruma alanımızın dışında bırakmayacağız. O evlatlar bizim de evlatlarımızdır. Onlara sahip çıkmak sadece benim değil, Türkiye'nin gönül borcudur. Hep birlikte sahip çıkacağız o çocuklarımıza." şeklinde konuştu.

Konuşmasında dokunulmazlıklar konusuna da değinen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Son günlerde bir konu var. Dokunulmazlık. Dokunulmazlık olsun mu olmasın mı? Bizim CHP olarak görüşümüz şu. Kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık olmasın. Neden korkuyoruz biz. Hangi gerekçe ile dokunulmazlığı, efendim şu olsun bu olsun diye demiyoruz. Açık ve net söylüyoruz. Kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık kalksın. "Dokunulmazlığı kaldıracağız" diyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu ve onun milletvekilleri diyor ki; "Bizim dokunulmazlığımızı kaldırın." "Kaldıracağız" diyorlar. Ama Davutoğlu diyor ki; "Benim dokunulmazlığımı kaldırmayın" Ben dokunulmaz olayım diye. Şimdi ben Ahmet Davutoğlu'na Çaycuma'dan hodri meydan diyorum. Ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum. Yiğitsen sen de kaldır. Adam gibi adamsan kaldırırsın dokunulmazlığını. Neden korkuyorsun sen? Ahmet Davutoğlu dokunulmazlığının kaldırılmasından niçin korkuyor? Ben size söyleyeyim. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı için korkuyor. Ya biri gelir yakama yapışır "Sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptın" derse ben ne diyeceğim? Onun için koruyor. Ben de söylüyorum zaten. Sen ve arkadaşların terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptınız. Bir ilçede kamyon üzerinde Kaleşnikof dağıtılacak. Valiye talimat verecekler. "Bunlara kimse dokunmasın" Bunun hesabı sorulmayacak mı? Soracağız hesabını. Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok. Sadece açık ve net söylüyoruz. Biz dokunulmazlıklarla ilgili düşüncemizi söyledik. Sayın Davutoğlu, sen ve bakanların yolsuzluk yapan bakanların. Onların da dokunulmazlığını kaldır, yolsuzluk yapanların önüne yatma diyoruz. Hırsızlık yapan adamın, yolsuzluk yapan adamın mecliste ne işi var? Yapmadıysan yargının karşısına çık. Ama abisi izin vermez. Çünkü vesayet altındadır."Cihan

Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok

Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok

Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok

Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim