• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kılıçdaroğlu AK Partili vekilin o sözlerine sert çıktı

Kılıçdaroğlu AK Partili vekilin o sözlerine sert çıktı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili vekil Metin Külünk'ün yolsuzluk soruşturmasıyla 'insanların günah işleme özgürlüğüne’ müdahale edildi sözlerine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün yolsuzluk soruşturmasıyla 'insanların günah işleme özgürlüğüne’ müdahale edildi sözleri için “76 milyonun vicdanına sesleniyorum; Müslümanlıkta böyle bir şey var mı? Hırsızlığın özgürlüğü mü olur Allah aşkına ya?" şeklinde tepki gösterdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığı tarafından Malatya Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Ülkeye temiz siyaseti getireceklerini, ülkede kul hakkı yenmesine karşı çıkacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Düne kadar kadınlarımızın başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı; yok başı açık, yok başı kapalı... Malatya'dan söylüyorum; önce başçalan duysun, sonra Türkiye duysun. İster başı açık olsun, ister başı kapalı olsun, bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Herkes böyle bilsin. Barış içinde, huzur içinde yaşayan bir Türkiye istiyoruz. Türkiye ayrıştı. Adeta biri birine düşman gibi bakıyor insanlarımız. Böyle bir Türkiye istemiyoruz biz. Bu ülkede siyasetçi hırsızlık yapmasın istiyoruz. Herkesin işi ve aşı olmasını istiyoruz. Bütün bunların temelinde, bu ülkede siyasetçi hırsızlık yapmasın istiyoruz. Artık bu ülkenin nüfusunun yarısından fazlası başbakanlık koltuğunda bir başçalanın olduğuna inanıyor. O koltuk, asla ve asla kirli insanların oturacağı koltuk değildir. O koltuk, şaibeli insanların oturacağı koltuk değildir. O koltuk, halka hesap vermeyi namusu gören insanların oturacağı koltuktur." dedi.

"17 ARALIK DEMOKRASİ TARİHİ İÇİN ÖNEMLİ GÜN"

17 Aralık'ın, demokrasi tarihinde çok önemli bir gün olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “17 Aralık'ta sabahleyin polisler belli yerleri basıyor; Sabahın saat 08.00'i. Başçalan oğluna telefon ediyor, 'oğlum, şu bakanların evlerinde arama yapılıyor, evleri aranıyor, paraları sıfırlayın.' diyor. Bir Başbakan'ın oğlunun evinde, devletin bankaları var, özel bankalar var, 1 milyar dolar para evde niye tutulur da bankaya yatırılmaz, bu para helal midir, haram mıdır? Diyor ki ‘bunlar montaj’. Kendisine söyledim. Sen bu kasetlerin doğru olmadığını mı söylüyorsun, o zaman Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın kayıtları var. O kayıtları açıkla. Açıkladı mı, niye açıklamıyor? Sen açıklamadığın sürece ben sana Başbakan demeyeceğim. Senin unvanın artık Başçalandır. Bu adamlarda utanma duygusu yok. Sokak sokak, cadde cadde geziyorlar, hala milletten oy istiyorlar. Ya yüzüne gözüne dursun. Milleti soydun soğana çevirdin, hala nasıl oy istiyorsun sen? Recep Tayyip Erdoğan nereye gidersen git, nereye kaçarsan kaç bunun hesabını sormazsam ben namerdim. " ifadelerini kullandı.

Oğlunun Güney Kore’de devlet bursuyla öğrenim gördüğünü söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “(Başbakan) 'Kılıçdaroğlu'nun sesini de montajlayacağız' diyor. Başçalana sesleniyorum, adres de veriyorum. Oğlum Güney Kore hükümetinin bursuyla Kore'de doktora yapıyor. Haftada bir iki kez görüşüyorum. Şimdi sen bizi dinle, banda al. Ben de oğluma sorayım, 'oğlum, paraları sıfırladınız mı?' diye. Herhalde bana diyecek ki 'babacığım bursumdan az bir para kaldı. Onunla da ay başını zor getireceğiz.' Bekliyorum montajlasın diye." diye konuştu.

"MÜSLÜMANLIKTA GÜNAH ÖZÜRLÜĞÜ OLUR MU"

AK Partili Metin Külünk’ün yolsuzluk soruşturmasıyla 'insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildi’ şeklindeki sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, “Siz hiç böyle bir şey duydunuz mu? Günah işleme özgürlüğü diye Müslümanlık'ta bir şey var mı? 76 milyonun vicdanına sesleniyorum; Günah işleme işleme özgürlüğü Müslümanlıkta yoksa, harama ortak olacak mısın, olmayacak mısın? Hırsızlığın özgürlüğü mü olur Allah aşkına ya? 'Hırsızlık yapacaktım, özgürlüğümü elimden aldılar' diyor. Türkiye, bu yükü taşıyamaz. Bu millet, bu yükü taşıyamaz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık koltuğunda o oturamaz." dedi.

Başbakan’ın günlük faaliyetlerine değinen Kılıçdaroğlu “Ben size bir başçalanın bir günlük faaliyet raporunu okuyorum; Sabah kalktığında yargıya müdahale ediyor. Hakim ayarlama programı. İkinci işi; iş takipçiliği, ihale takipçiliği, ihaleye fesat karıştırıyor. Üçüncü iş; öğleye doğru televizyon izlerken hemen açıyor telefonu 'Alo Fatih' saati başlıyor, 'Alo Fatih bunu buradan çıkar' diyor. Dördüncü işi; Alevilere, solculara karşı nefret söylemi. Bu da onun görevlerinden birisi. Beşinci işi; imar rantları için arsa ayarlamak. Altıncı işi; yeni villalar için fayans ve tuvalet tercihini ortaya koymak. Yedinci işi; bugün kendim için acaba ne kadar para götürdüm onun hesabını yapıyor. Sekizinci işi; Fenerbahçe başkanlığına kimi getirelim. Dokuzuncu işi; acaba ben milletin önüne çıkıp nasıl mağdur olduğumu anlatacağım bunun arayışı içinde. Onuncu işi; başörtüsü işini biraz siyasi alana çekelim, bunu biraz daha kaşıyalım. Bir başbakanın işi bunlar mı? Ayın 30'unda ona dersini vereceğiz. Sizi kandırdılar şimdi sizi kandırdıkları için onlara oy vermeyin, harama ortak olmayın." şeklinde konuştu.

Malatya'yı Malatya, Türkiye'yi Türkiye yapacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, Malatya'nın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli yeri olan bir kent olduğunu dile getirdi. İsmet İnönü'nün, Turgut Özal'ın, Recai Kutan'ın bu topraklarda yetiştiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün Malatya'yı kucaklıyoruz. Hepsine saygılar sunuyorum" dedi.

Miting sonunda Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Kılıçdaroğlu’na içinde CHP yazılı Malatya kayısısı hediye edildi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim