• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kılıç: "Güneydoğu’daki Ajan Ve Provokatörler Sınır Dışı Edilsin"

Kılıç: "Güneydoğu’daki Ajan Ve Provokatörler Sınır Dışı Edilsin"
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, partisinin Güneydoğu'da yaşanan çatışmalara getirdiği çözüm önerilerini sıraladı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, partisinin Güneydoğu'da yaşanan çatışmalara getirdiği çözüm önerilerini sıraladı. Kılıç, çözüm için bölgedeki tüm unsurların masaya oturmasını önerirken, İslam kardeşliği vurgusunun yapılması gerektiğini belirtti.

Kılıç, konuşmasında, "Çözüm süreci adı altında Güneydoğu, nasıl bu kadar başı boş bırakılabildi?" diye sordu.

SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, SP İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Çözüm sürecinde sadece örgütle masaya oturularak bölge halkının, sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin göz ardı edilmesinin en büyük hata olduğunu söyleyen Kılıç, partisinin çözüm önerilerini sıraladı.

"YATIRIMLARI KAMU ÜSTLENMELİDİR"

Sorunun çözümü için bölgedeki tüm unsurlarla masaya oturulması gerektiğini kaydeden Kılıç, "Bu milletin fertleri arasında en güçlü bağ, dindarlık bağıdır. Bu nedenle İslam kardeşliği vurgusu samimi olarak ifade edilmelidir. Askeri, siyasi, iktisadi tüm adımlar beraber atılmalıdır. Silahlı mücadelenin yanı sıra meselenin çözümü için siyasal-sosyal-kültürel-ekonomik adımların atılması önem taşımaktadır. Sıkıyönetim ilan edilen yerler, gençler arasında işsizliğin en yoğun olduğu yerlerdir. Bu ise terörün gelişimine zemin hazırlamaktadır. Hızlı ve planlı kalkınma için, bu bölgede geçici bir süre ile yatırımları kamu üstlenmelidir. 1 Mart tezkeresinin Meclis'te reddedilmesinin ardından Bakanlar Kurulu kararı ile yabancı silahlı kuvvetlerin kullanımına açılan hava ve deniz limanlarımız kullanıma kapatılmalıdır. Güneydoğu'da ajan provokatörler tespit edilerek sınır dışı edilmelidir" dedi.

"NEFRET TOHUMLARI EKİLMEYE DEVAM EDİYOR"

Kılıç, konuşmasında, "Çözüm süreci adı altında Güneydoğu nasıl bu kadar başı boş bırakılabildi?" diye sordu. Tonlarca bomba yerleştirilirken, ağır silahlar şehir merkezine sevk edilirken, iş yerleri ve evler mühimmat deposu haline getirilirken yetkililerin nerede olduğunu soran Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunlar nasıl bilinmedi? Terör yoluyla milletimizin arasına kin ve nefret tohumları ekilmeye devam ediyor. Sokaklarda hendek kazılıyor. Öğrenciler okula gidemiyor, okullar boşaltılıyor, şehirlerde yoğun göç yaşanıyor. Sokağa çıkma yasakları, tuzaklı hendekler, bombalı saldırılar bölge insanını canından bezdirmiş durumdadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim