• BIST 8963.84
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Kiev, yılbaşı kutlamalarına hazır

Kiev, yılbaşı kutlamalarına hazır
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yılbaşı kutlamaları için hazırlıklar tamamlandı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yılbaşı kutlamaları için hazırlıklar tamamlandı. Başkentte bu sene de Bağımsızlık Meydanı'nda yeni yıl kutlamaları ve havai fişek gösterileri yapılmayacak. Geçmiş yıllarda kutlamaların merkezi olan Bağımsızlık Meydanı'nda sessizlik hâkim, olaylarda yanan binalar ise halen devrimin acı hatıralarını taşıyor.

Geçmişte tek merkezde yapılan kutlamalar Kiev'deki; Sofiyivska, Mikhaylivska, Kontraktova, Poçtova ve Troyitska meydanlarının yanı sıra park ve fuar merkezlerine dağıldı. Başkentin dört bir yanında meydanlar ve parklar ışıklandırıldı, çam ağaçları ise süslendi yılbaşı kutlamaları için bütün hazırlıklar tamamlandı.

TÜRK TURİSTLER MOSKOVA YERİNE KİEV'E GELİYOR

Kiev'e yeni yıl kutlamaları için gelen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde son sınıfta okuyan Erdil Durkoç ile Görkem Şahinci, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptıkları açıklamada; "Dün geldik. Burası Bağımsızlık Meydanıymış, halkı ilk başta biraz çekimser gibi gördüm. Rusça eğitimi aldım, burada geliştirme şansı yakalarım diye geldim. Bu sene bu meydan da kutlama olmayacakmış. Aslında biz ilk başta Rusya'yı düşünmüştük. Malum olaylardan dolayı (Rus savaş uçağının düşürülmesi) diplomatik kriz olunca, Rusça konuşulduğu için buraya geldik. Rusya ile ilişkiler gayet normaldi hiçbir şey anlamadık. Olaylar nedeniyle rotayı Ukrayna'ya çevirdik." dedi.

SOFİYİVSKA MEYDANI ŞÖLENE HAZIR

Kiev'de bu sene yılbaşı kutlamalarının kalbinin attığı yer Sofiyivska Meydanı olacak. 31 Aralık'ta saat 20.00'de başlayacak kutlamaların gece geç saatlerde bitse de eğlence sabah saatlerine kadar devam edecek. Meydana dikilen dev yılbaşı ağacı ve süslemelerle ışıl ışıl bir görünüme sahip meydanda kurulan platformda ise konserlerin son hazırlıkları sürüyor.

Meydanda kurulan alanda Ukrayna'ya has hediyelik eşyaların yanı sıra farklı kültürlerin mutfaklarından örnekler bulunuyor. Hediyelik eşya satıcısı Svetlana İvanova yaptığı açıklamada; "Yeni yılda bütün dünya ile birlikte ülkemizde de iyi yönde gelişmelerin olmasını temenni ediyorum. Umarım iktidar bize yardımcı olur, bizde iktidara hep birlikte ülkemizdeki sorunları çözeriz. Rusya ile ihtilafı biter ve Ruslara karşı zafer kazanırız. Ukraynalıları, Kievlilere ve sizlere en iyi duygularımı iletiyorum." şeklinde konuştu.

Meydana gezmeye gelen gençler ise yeni yıla karsız girmenin buruk heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Yılbaşı kutlamaları için ülkenin batısındaki Lviv şehrinden Kiev'e gelen turistlerden Ruslan Teslük ve arkadaşları bütün insanlara; mutluluk, başarı ve sağlık dileyerek yeni yıl kutlama mesajı gönderdi.

Kontraktovaya Meydanı'nda ise "Made in Ukraine" adlı festivalde ilginç yeni yıl hediyeleri, aksesuarlar satışa sunuldu. Kurulan alanlarda tiyatro gösterileri, caz konserleri ve çeşitli etkinliklerle yeni yıla merhaba denilecek. Parklarda kar olmadığı için saman getirildi. Kar yerine samanla oynayan çocuklar ise ilginç görüntüler oluşturdu. Kiev'de yeni yıl atmosferi ve eğlenceleri 24 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Kiev, yılbaşı kutlamalarına hazır

Kiev, yılbaşı kutlamalarına hazır

Kiev, yılbaşı kutlamalarına hazır

Kiev, yılbaşı kutlamalarına hazır

Kiev, yılbaşı kutlamalarına hazır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim