• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kestan şekeri Bursa’nın önemli değerlerindendir

Kestan şekeri Bursa’nın önemli değerlerindendir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Erkan Aydın Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme'nin tesislerinde...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Erkan Aydın Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme'nin tesislerinde inceleme yaptı.

İlka Şekerleme Genel Müdür Mümin Akgün, Milletvekili Erkan Aydın'da yaptıkları üretim hakkında bilgi verdi. Akgün, Bursa'ya özgü bir ürün olan kestane şekerini hijyenik bir ortamda üreterek tüm dünyaya sattıklarını, üretimin tüm aşamalarında kaliteye önem verdiklerini anlatarak, "İlka Şekerleme olarak, 80 dolayında farklı ürünü, 3 marka ile pazara sunuyoruz. Talep eden firmalar için de farklı markalarda üretim yapıyoruz" dedi.

Kestane şekerinin Bursa ile özdeşleşen bir ürün olduğuna vurgu yapan Mümin Akgün, kaliteli üretimlerini görsel açıdan dikkat çeken ambalajlarda piyasaya sunduklarını belirterek, Bursa temalı 3 farklı ambalajlarının tasarım ödülü aldığın da belirtti. Akgün, dünyanın her yerinde önemli şekerleme ve gıda fuarlarına katıldıklarını ve Bursa Kestane şekerini dünyaya tanıttıklarını kaydetti.

İlka Şekerleme Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir'de, kendilerine ait 22 mağaza ile bayileri aracılığı ile yurt içi ve dışında açtıkları mağazalar ve satış noktalarında ürünlerini müşterinin beğenisine sunduklarını söyledi. Özdemir, "İç pazarın yanı sıra dış pazara da satış yapabilmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Pazarda daha etkili olmak için bir yandan ürün çeşitliliğimiz arttırıyor, diğer yandan farklı ambalajlar ile ürünlerimizi tüketicilerin beğenisine sunuyoruz. Yurt içi ve dışındaki fuarlara katılarak kestane şekerini tüm dünyaya tanıyoruz" diye konuştu.

Aydın'da İlka Şekerleme'nin Türkiye ve Ortadoğu pazarında Kardelen, Avrupa ve Amerika'da da Cardelion markası ile sunduğu ürünlerin her geçen gün daha çok tanınmasını gıpta ile izlediğini söyledi. İlka Şekerleme'nin üretim tesislerini gezerek kaliteli imalatlarını görme fırsatı bulduğunu belirten Aydın, "Bursa'yı hem iç, hem dış pazarda temsil eden İlka Şekerleme Bursa için gurur kaynağıdır. İlka Şekerleme tesislerinde temizlik ve düzen çok iyi. Gıda sektöründe hijyen ilk sırada geliyor. Hijyen kalite ile birleşince, ortaya gönül rahatlığıyla tüketebileceğimiz lezzetli bir ürün çıkıyor. Bursa'nın adına yakışır bir ürünü dünyaya sundukları için firma yönetici ve çalışılanlarını yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

Aydın kalitesi ve lezzetine güvendiği İlka Şekerleme'nin ürettiği Kardelen Kestane Şekerini Ankara'ya ziyaretçilerine gönül rahatlığı ile ikram ettiğini ve dostlarına hediye ettiğini belirterek, firma yetkililerine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim